На що телефон витрачає інтернет? Як поставити обмеження на мобільний інтернет

Вітаю всіх!

Добре, коли і на ПК, і на телефоні використовується тариф з повним безлімітним трафіком - можна взагалі ні про що не замислюватися ... ?

Однак, така "розкіш" є далеко не у всіх (та й останнім часом оператори знову стали пропонувати лімітуються тарифи ... Криза? ..). Ну а трафік має неприємну особливість - занадто швидко кудись "витікати" ...

Власне, якщо ви помітили, що мобільний інтернет якось аж надто швидко закінчився (ще гірше, якщо прийшла SMS від оператора, що наданий доп. Пакет за таким-то курсу ...) - пора подивитися, на що телефон витрачає інтернет, які програми найбільш ненажерливі.

Можливо, варто ряд додатків видалити і поставити обмеження на трафік (щоб випадково не "купувати" пакети "інтернету" за оверпрайс ...).

*

Куди «витрачений» інтернет

? Варіант 1

Якщо у вас сучасна версія Android (5.0 ÷ 10.0) - то в арсеналі стандартних функцій системи є модуль, який відповідає за контроль над мобільним Інтернетом (зрозуміло, за замовчуванням в ньому не варто ніяких обмежень ...).

Щоб відкрити ці параметри : перейдіть в налаштування телефону в розділ «Підключення -> Використання даних» (актуально для Android 10.0; в попередніх версіях: «Налаштування -> Бездротові мережі -> Передача даних -> Вибрати SIM-карту -> Оцінка трафіку») .

Налаштування - використання даних (Android 10.0)

У моєму випадку використано близько 135 МБ (прим.: Активно використовується Wi-Fi + тарифікація "обнулилася" недавно ?).

Щоб дізнатися які саме програми та скільки МБ "витратили": необхідно відкрити вкладку "Використання мобільних даних" . ?

? На допомогу!

Як видалити додаток з Андроїд - див. Інструкцію

Використання мобільних даних - на що витрачені МБ інтернету

У моєму прикладі основний "тратільщік" Інтернету - Google Play Market (оновлення додатків). В його налаштуваннях можна поставити обмеження на заборону оновлень без Wi-Fi підключення ...

Налаштування Play Market

До речі, в статистиці також є можливість подивитися які програми витрачають і Wi-Fi трафік (правда, зазвичай, у більшості він безлімітний і тому, не сильно цікавить ...).

Wi-Fi деталізація

В налаштуваннях в розділі "Підключення / Період тарифікації та ліміт" в Android можна встановити ліміт на використання мобільного Інтернету. Наприклад, в моєму випадку поставлено обмеження на 5 ГБ (див. Скріншот нижче ?).

Задати ліміт трафіку

*

? Варіант 2

Якщо зі стандартною функцією Android по обмеженню і контролю виникають "проблеми" - можна скористатися сторонніми додатками. В цьому плані мені імпонує ? My Data Manager (посилання на Play Market).

Після його установки - воно автоматично почне вести моніторинг і контроль за всіма додатками і вважати, хто скільки "з'їв" МБ.

Статистика по мобільному інтернету

До речі, за замовчуванням вважається і Wi-Fi трафік, і роумінг.

Статистика по Wi-Fi

Ну і одна з найголовніших опцій, що є в настройках - вкладка "Мій план" . Саме в ній можна поставити ліміт даних в ГБ, платіжний цикл, дати та ін. Ця "штука" дозволить уникнути перевитрати Інтернет-трафіку (і як наслідок, зайвих витрат за "дорогі" доп. Пакети ... ?).

Ліміт (Мої плани в налаштуваннях програми)

*

? Варіант 3

В особистому кабінеті (або додатку) від вашого мобільного оператора можна отримати досить багато відомостей як про підключені послуги, так і про трафік.

Наприклад, Мегафон показує і хвилини, і SMS, і Інтернет: скільки всього на поточному тарифі, і скільки залишилося.

Скільки залишилося трафіку / Особистий кабінет в Мегафоні

В особистому кабінеті, звичайно, поки що не можна дізнатися які саме додатки "з'їли" найбільше трафіку, зате можна детально подивитися всі підключення послуги, додатки, які потенційно можуть скористатися безліміт (див. Скрін нижче - на все месенджери: Viber, Telegram та ін.) .

Тарифний план інтернету

До речі , якщо трафік у вас закінчився, а доступ в Інтернет все-таки потрібен - набагато дешевше у оператора замовити вручну доп. трафік, ніж переплачувати за пакети, що подаються в автоматичному режимі ... (різниця на порядок ... ?)

? На допомогу!

Особистий кабінет Мегафона: як увійти в нього і не потрапити на фішингових сайтів

Доп. послуги - Мегафон

*

Якщо знайшли більш витончене рішення - повідомте в коментарях (заранее спасибо!).

Успіхів!

?