Біткоіни. Біржі криптовалюта: де вигідно купити і продати крипту!

Всім доброго часу!

Думаю, що ні для кого не секрет, що найвигідніші ціни на покупку криптовалюта (і біткоіни зокрема) можна знайти тільки на біржах (різні обмінники все одно беруть комісію в рази більше, ніж будь-яка з бірж). Хоча, звичайно, якщо у вас є "прошаренний" друг / знайомий - то, можливо, придбати криптовалюта з вигодою ви можете у нього ...

У цій статті я хочу навести декілька бірж криптовалюта, і вкажу, чому на них варто звернути увагу. Думаю, що тим, хто почав захоплюватися цією темою - буде дуже цікаво ☺ (сподіваюся). Також додам, що все, що написано нижче - це всього лише моя приватна думка, яке (швидше за все) не співпаде з думкою інших досвідчених крипто-менів.

Прим .: в статті трохи реф. посилань ☺ ...

Чи можна стати мільйонером на продажу криптовалюта і біткоіни зокрема? Про своїх думках висловився тут: //ocomp.info/bitkoin-i-ego-kurs.html

біржі криптовалюта

(На які варто звернути увагу ☺)

Для покупки біткоіни, для введення і виведення фіатних грошей

Статтю я вирішив умовно розбити на кілька підрозділів: на біржі, де вигідно вводити / виводити (тобто щоб спочатку купити монетки, які потім завести на іншу "велику" біржу, наприклад); на біржах, де йдуть найбільші торги (за обсягом); і там, де можна купити рідкісні монети (якщо комусь потрібно).

І так, цей підрозділ перший ...

//yobit.io/

Відносно молода біржа, але вже користується великою популярністю (добова торгівля на суму більше, ніж 3000 біткоіни). Відразу зазначу, що підтримується російську мову в повному обсязі (таке є далеко не на всіх біржах).

Хороша вона в першу чергу тим, що дозволяє вводити рублі і долари (прим .: фіатние гроші) на свій рахунок з невеликою комісією (або взагалі без неї), а після, купувати біткоіни і інші криптовалюта. Наприклад, на сьогоднішній день ввести кошти на біржу за допомогою AdvCash або Perfect Money - можна без комісії!

Також додам, що на біржі багато рідкісних і маловідомих криптовалюта, деякі з яких "стріляють" вгору за добу в вартості на 500-2000%! Є дуже затишний і "ламповий" чат, часто там миготять досить цікаві думки. Загалом, заносите в обране!

//www.bestchange.ru/

Це не біржа, а моніторинг обмінників (але я не міг не додати його сюди ...). Справа в тому, що в цьому моніторингу обмінників ви можете обміняти свої гроші на банківській картці (або QIWI, Яндекс-гроші та ін.) На ті ж AdvCash або Perfect Money з невеликою комісією (по крайней мере, такі пропозиції часто миготять). А AdvCash, скажімо, може стати в нагоді для введення на Yobit.io без комісії! Тобто хочу сказати, що інструмент вкрай потрібний.

До речі, на BestChange можна також купити і відразу криптовалюта, правда, часто "кусаються" цінники: комісія йде за 10%!

//exmo.me/

Ця біржа чимось схожа на yobit.io : теж підтримує російську, теж є чат, теж можна поповнити коштами з багатьох платіжних систем: QIWI, AdvCash, Payeer, Perfect Money і т.д. (тут вибору більше, правда, комісія за деякими платіжками "кусається" ☺).

Зазначу, що тут є кілька криптовалюта, яких немає на Yobit.io . Також тут нижчі комісії на зняття коштів (принаймні поки що).

В общем-то, хороша і зручна біржа (альтернатива першої), на якій не так багато монеток, зате йде хороша торгівля по всім їм ☺.

//localbitcoins.net/

Ця біржа хороша тим, що тут ви можете купувати безпосередньо у трейдерів (або простих інших учасників) біткоіни. Що це означає: комісії нижче ніж у багатьох обмінників; розрахуватися можна засобами з будь-якого банку або платіжної системи (тут, напевно, найбільший перелік. Найпопулярніші: Сбербанк, ВТБ, Альфа-Банк, Тиньков, Ківі, Яндекс-гроші і т.д.).

Також зазначу, що після оплати і підтвердження угоди обома учасниками - біткоіни моментально надходять до вас на гаманець (це один з найшвидших способів обміну).

Крім цього, на сервісі досить хороший захист: тобто, то що вас обдурять, ймовірність дуже мала. Справа в тому, що після вашої поданої заявки на покупку, потрібну кількість біткоіни у продавця заблокує біржа і буде чекати вашої оплати. Якщо оплатіть - віддасть їх вам, не сплатите - повернуть їх продавцю. Зручно ?!

Великі і відомі біржі: торгівля криптовалюта

//hitbtc.com/

Це естонська кріптовалютная біржа, працює з 2014 року (входить в структуру компанії "Ullus Corporation"). Біржа, звичайно, не лідер в торгівлі криптовалюта, але у неї є ряд незаперечних переваг.

По-перше, в ній досить багато різних криптовалюта (є навіть досить рідкісні). По-друге, є підтримка російськомовних користувачів, та й самі користувачі з СНД тут присутні в хорошому обсязі ☺ (подивіться чат, наприклад). По-третє, для початку торгівлі не обов'язково проходити верифікацію (хоча, якщо її піти - на біржу можна буде вводити / виводити долари і євро).

Безпека біржі досить висока (двухфакторная аутентифікація, перевірка браузера, IP-адрес і ін.). Також відзначу низьку комісію - 0,1%. Присутні різні настроюються авто-умови для покупки / продажу криптовалюта (наприклад, якщо ціна впаде нижче такої-то - продавати або купувати), є зручні інструменти для стеження за рухом зростання котирувань.

Також варто відзначити, що є кілька варіантів відображення сайту: світлий фон, темний. Безліч фільтрів і інструментів для аналізу і торгівлі. Є чат (російська в тому числі!), Іноді крім спаму, там можна дізнатися що-небудь новеньке з світу криптовалюта (ну, і підказки з купівлею / продажу - куди ж без цього ☺).

З мінусів: при торгівлі є певна кратність - тобто не можна, скажімо, торгувати дуже маленькою сумою (наприклад, 0.5 Dogecoin).

§

//www.binance.com/

Одна з найбільших кріптовалютних бірж, підтримує російську мову. Зазначу хорошу продуктивність, низькі комісії при проведенні операцій (0,1%), не обов'язковість верифікації при роботі з невеликими сумами (до виведення 2 біткоіни в день), є підтримка найпопулярніших криптовалюта.

Мабуть, єдиний недолік біржі в двох моментах: складність (відсутність?) Поповнення рахунку з звичайних банківських карт (або популярних у нас платіжок), і мала кількість монеток.

§

//bittrex.com/

Ще одна дуже велика і відома біржа, заснована в 2014 р. Зазначу відразу, що на ній багато криптовалюта - близько 200! Крім цього, відмінний інтерфейс: швидкий пошук, зручне сортування, інструменти аналізу (Фібоначчі, смуги Боллинджера і ін.). Також на біржі досить хороший захист: двоетапна аутентифікація, перевірка браузера і вашого IP-адреси і ін.

З мінусів, відзначив би, що відносно високі комісії - 0,25% від будь-якої угоди.

§

//www.bitfinex.com/

Bitfinex -входить в топ-5 найбільших бірж за обсягом торгівлі. Для введення і виведення коштів на біржу потрібно пройти верифікацію, що, до речі, не так вже й швидко (потрібен паспорт, рахунок за оплату комуналки, банківську виписку зі свого рахунку і номер телефону).

Зазначу, що не такий великий вибір криптовалюта: всього кілька десятків. До речі, щодо безпеки: раніше біржа вже піддавалася кільком атакам хакерів ...

З плюсів: можливість отримати в позики (або надати його), низькі комісії (0,1%), хороший і зручний інтерфейс, швидка робота біржі, мобільні додатки для телефону.

§

//poloniex.com/

Вельми велика і відома біржа. Немає русифікованої версії сайту, проте працювати з нею все одно досить легко. На біржі досить багато монеток (понад 100), невисокі комісії за транзакції (від 0 до 0,25%, залежить від вашого статусу і обсягу торгів), хороша безпеку, багато потужних аналітичних інструментів.

З мінусів: як і в багатьох біржах не можна завести рублі або долари (тобто спочатку купуєте десь біткоіни, наприклад, а потім тільки переводите в біржу і починаєте торгувати). Також вам може зажадати верифікація, якщо збираєтеся працювати з великими сумами (більше 2000 $).

§

//www.gdax.com/

GDAX - досить популярна біржа, правда, не дуже дружелюбна для початківців користувачів (з неї свій торговий шлях краще не починати, на сайті немає абсолютно ніяких підказок).

В іншому ж, все досить непогано: низькі комісії (від 0% до 0,25% в залежності від вашого статусу); різні варіанти ордерів (стоп-лосс, тейк-профіти та ін.); хороший інтерфейс і приємний дизайн; відсутність гальм і зависань.

З мінусів: немає російської мови, дуже мало криптовалюта. Також у біржі немає ніякого додатка для смартфона (хоча, останнім, я б це до суттєвих мінусів не відноситься).

§

//www.kraken.com/

Досить велика біржа з ​​обсяг торгів більш $ 510 000 000! Відразу зазначу, що вона не дуже дружелюбна до російськомовних: тут не можна ні поповнити баланс з наших популярних платіжок (WebMoney, QIWI та ін.), Ні російської мови як такої, та й повноцінний доступ до торгівлі отримаєш після проходження верифікації.

Є і плюси: наприклад, маржинальна торгівля (можна значно збільшити прибуток, потрібно вміло користуватися угодами з торговим плечем); хороший захист користувача (двухфакторная аутентифікація); є додатки для IOS.

Біржі, де можна купити рідкісні і маловідомі монетки

Ну, по-перше, вище я навів кілька бірж: Yobit.io, Bittrex, Hitbtc - на них на всіх досить багато криптовалюта, є з чого вибрати. Нижче наведу ще кілька ...

//www.cryptopia.co.nz/

Ця біржа просто унікальна: на ній більше кількох сотень різних монеток (більше 1000 валютних пар !!!), від самих маловідомих, до тих, які у всіх на слуху (причому, за більшістю йде активна торгівля)! Деякі криптовалюта збільшуються у вартості за день в десятки разів! Уявляєте, якщо вчасно купити монетку, яка на висхідному тренді ?!

Біткоіни біржа - Cryptopia

Сама біржа, для такої кількості монет, працює дуже спритно: гальм практично немає. Є різні стилі оформлення, свій форум, довідник про монетках, чат (причому, у кожного користувача своя карма - показує те, як ставляться до тебе інші).

З безпекою теж все не погано: всі операції виведення підтверджуються по e-mail, і PIN-кодом, який ви вводите при створенні аккаунта (обережніше з PIN-кодом - якщо забудете, вивести кошти буде дуже важко!). Без верифікації можна зробити висновок до 5000 $ на добу.

//www.livecoin.net/

На цій біржі, крім основних криптовалюта, також досить багато рідкісних монет - понад 300 валютних пар (які мало де можна знайти взагалі). Їх, звичайно, не так багато, як на попередній біржі, зате крім усього іншого - на livecoin.net є повна підтримка російської мови, можна поповнювати рахунок за допомогою звичайних платіжних систем: Perfect Money, AdvCash, Payeer і ін.

Також зазначу, що немає умови обов'язкової та повної верифікації (вона потрібна для підвищення лімітів і можливості прийому і відправки банківських переказів). Додам, що на біржі відносно низька комісія: від 0,02 до 0,18% (в залежності від ваших цифр торгівлі).

//gate.io/

Не так широко відома, але все ж цілком не погана біржа з ​​не однією сотнею кріптовалютних пар для торгівлі. Можна знайти досить цікаві монетки. Також додам, що на біржі є зручні інструменти для аналізу та торгівлі (наприклад, ті ж індикатори: MACD, RSI, ATR, Fast STO, Slow STO, BOLL, SAR (є далеко не на кожній біржі)).

Біржа не погана і в плані захисту та безпеки: двофакторна аутентифікація, контроль за IP, вашим браузером і ін. Комісія біржі середня: 0,2% від угоди. В общем-то, в цілому все дуже непогано.

PS: вітаються в коментарях нові цікаві біржі, з деякими унікальними монетками або можливостями.

Good Luck!