«Де дешевше ліки?» - пошук серед аптек Вашого міста (кілька порад щодо економії)

Здоров'я всім!

Думаю, що ні для кого не секрет, що ціни в різних аптеках на одні і ті ж ліки можуть значно відрізнятися - до 30% і більше! ? (Цю цифру я взяв ні звідкись із "жовтого" журналу - це практика. Тільки що шукав звичайний аспірин: десь ціна 300 руб., А десь 390 руб. - ось вам і 30% ...) .

Зрозуміло, якщо ви часто щось купуєте в аптеках - то вибираючи більш "оптимальні" точки можна істотно заощадити!

І якщо раніше для цього довелося б "відбігати" півміста і всюди "просканувати" ціни перед покупкою (що швидше за все і не окупить витраченого часу) - то зараз досить витратити 2-3 хв. на спец. онлайн-сервіс або додаток. Ну а далі ви вже будете знати, в якій аптеці сьогодні ліки дешевше ... ?

Власне, в цій невеликій замітці приведу декілька порад з пошуку і економії коштів на ліках (можливо, комусь це допоможе заощадити частину коштів в цю лиху годину ...).

приклад пошуку

Важливо!

Я не лікар і не маю медичної освіти. Все нижчевикладене відноситься виключно до інформаційно-технічним рекомендаціям (тобто поради про те, як знайти дешевше, а не про те, як замінити виписане вам ліки на щось інше ...).

*

Як заощадити при купівлі ліків

Рада 1: встановіть 2ГІС на смартфон

Є така компанія, як "2ГІС" (думаю про неї багато хто чув). Взагалі, вона займається складанням карт міст і довідників (більше 20 років).

І, природно, що в опціях її продуктів не могла не з'явитися така можливість, як пошук ліків серед аптек міст нашої країни ... ?

Офіц. сайт: //2gis.ru/

Додаток на Андроїд: посилання на Play Market

(Рекомендую вибрати програму. По-перше, телефон завжди під-рукою, і ви в будь-який час зможете запустити "2ГІС", по-друге, додаток може видати вам інформацію навіть без підключення до інтернет!)

*

Як це все працює: після установки програми на смартфон - в настройках вам потрібно буде вказати ваше місто, і натиснути на кнопку "Аптеки" . ?

аптеки 2ГІС

Далі в рядок пошуку потрібно вказати назву ліків (пошуковик, до речі, підкаже вам з правильним написанням) - і тут же на карті ви побачите аптеки (і ціни), в яких продається вказаний вами товар.

У моєму прикладі (?), ціни на одну і ту ж пачку "Аспірину-с" різнилися від 349 до 297 руб. (В одному районі міста).

Вибір аптеки, де найдешевші ліки!

*

Рада 2: якщо не працює 2ГІС (?) - скористайтеся аналогами!

У деяких користувачів сервіс "2ГІС" на телефоні працює криво (або взагалі ніяк!). Можливо, вся справа в якихось окремих китайських прошивках ...

Як альтернативу - я б порекомендував додаток "Аптеки 009.am" (посилання на Play Market). Працює воно за схожим принципом (тільки воно без підключення до Інтернет підказки вам дати не зможе ...).

009.am - пошук ліків (додаток на Андроїд)

Також для різних регіонів можна підшукати свої "місцеві" додатка. Наприклад, в моєму добре працює "Мир аптек" (хоча воно ніби й позиціонується як універсальне, але працює тільки в області - як тільки виїжджаєш за межі - нічого не вдається знайти ...).

Світ аптек - приклад пошуку

*

Рада 3: використовуйте сервіси Яндекс і Mail-здоров'я

? Mail-здоров'я: //health.mail.ru/

? Яндекс-здоров'я: //yandex.ru/health/

Ці сервіси гарні своєю універсальністю: вони не тільки проінформують (і покажуть на карті), де можна придбати лікарські препарати дешевше, але і покажуть вам їх аналоги, і запропонують консультацію лікаря!

Причому, в ряді випадків консультації безкоштовні (погодьтеся, що це може бути дуже зручно!).

Яндекс-здоров'я-скріншот з офіц. сайту

Де можна придбати ... / Карта з аптеками

Напевно, варто також зазначити, що на Mail.ru вельми зручно реалізований пошук: при вказівці тих або інших ліків - ви відразу ж бачите його ціну, інструкцію по застосуванню, відгуки, аналоги і т.д. Покривається приблизно 90% всіх можливих питань, які попутно можуть виникнути ...

Скрін з сайту Mail.ru

Важливо!

Будь-яка заміна ліків на аналоги - має бути узгоджена з лікарем!

*

Рада 4: розплачуйтеся за допомогою кешбек-карт

До сих пір (виявляється) ще багато хто не чув про кешбек  - тобто про повернення частини коштів, витрачених на покупку (найчастіше сума повернення: від 1 до 10%).

Хтось скаже це занадто мало, щоб на цьому зациклюватися ... Може і так, але це за одну покупку мало - а за рік-другий може набратися дуже непогана сума! "Копійка - рубль береже", тим більше що нічого для цього (майже) робити буде не потрібно ... (до того ж, кешбек поширюється не тільки на товари для здоров'я)

Як правило, потрібно лише завести собі карту в одному з комерційних банків. Для підбору карти можна скористатися сервісом ? banki.ru.

? На допомогу!

Кешбек: що це таке. Як робити покупки і повертати частину грошей до себе на карту (до 10% і більше!) - розумна економія

Скрін з сайту Banki.ru

Ну і як ще один з рад: не нехтуйте акціями та знижками, які влаштовують іноді аптечні мережі ...

*

Рада 5: частину коштів на ліки можна повернути через податкове вирахування

Якщо ви витратили якусь істотну суму на лікування і таблетки - є сенс повернути частину коштів через податкові відрахування (у чому тут суть: держава вам поверне 13% від витраченої суми на ліки з раніше сплачених вами податків).

Зрозуміло, для цього у вас повинні зберегтися документи і чеки (що підтверджують ваші витрати на лікування), і ви повинні мати офіційний заробіток (зі сплаченим ПДФО).

Загальний механізм, як це все відбувається: в наступному році (після лікування) подається декларація 3-ПДФО, і заяву про податкове вирахування *. Після, документи перевіряються і, якщо все коректно - кошти надходять на ваш розрахунковий рахунок. І заява, і декларацію можна подати на сайті nalog.ru.

* Примітка: зрозуміло, це лише загальний механізм. Там щороку щось змінюється, і тут я не можу дати універсальну інструкцію.

Якщо вам потрібно, щоб за вас все хтось це оформив і зробив (а ви тільки отримали кошти) - зверніться до фахівця (можна навіть через інтернет, ссилочку нижче ?).

*

? На допомогу!

Де в інтернеті можна отримати консультацію юриста, бухгалтера (протягом години)

*

До речі!

Податкові відрахування можна отримати не тільки за покупку ліків, але і за лікування; і не тільки для себе, але і для чоловіка, батьків і дітей.

*

Додатки по темі - завжди вітаються!

Успіху і не хворійте!

?