Як купити біткоіни за рублі банківською картою (дешево, з невеликою комісією від 1% & # x1f609;)

Доброго дня всім!

На останній хвилі популярності біткоіни, та й взагалі криптовалюта, досить часто чую питання щодо його придбання. ?

Причому, мова йде не про якісь там великі суми, а просто багато людей з інтересу хочуть спробувати, подивитися, що це таке, вклавши кілька тищенок (все-таки за останній рік той же біткоіни виріс в десятки разів, Ефіріум в сотні! ).

У цій статті я постараюся коротко і доступно описати сам процес покупки (для звичайних людей, не досвідчених в інтернет-платежі).

Виходити буду з того, що у переважної більшості людей, все-таки, є рублева пластикова карта (будь-якого російського банку). Постараюся розповісти зі свого невеликого досвіду, як купувати біткоіни з найменшими комісіями (наскільки це можливо).

*

Примітка: зовсім вже без сторонніх сервісів буде не обійтися, тому що безпосередньо по банківській карті ніде щодо вигідно біткоіни не продають (якщо є таке місце - в коментарях повідомте).

*

? Ремарка!

Біткоіни: що це, де дізнатися його курс, де придбати, і чи можна стати мільйонером? Про криптовалюта простими словами

*

4 способи покупки криптовалюта за допомогою карти

Спосіб №1. За допомогою кріптобіржі Chatex (з карти будь-якого банку без комісії на покупку і перекази всередині системи)

Chatex - це ринкова p2p-майданчик, яка працює в месенджері Telegram. Купити біткоіни в Chatex можна за лічені хвилини:

  1. Спочатку переходимо по посиланню і реєструємося: вибираємо мову, країну, нікнейм;
  2. Далі відкриваємо розділ [Обмін], вибираємо біткоіни або будь-яку іншу з ще 9 криптовалюта (USDT, ETH, TON Crystal, TRX, BTG, BCH, DASH, XRP, LTC), фіатную валюту і метод платежу, наприклад, Sberbank;

    Як виглядає телеграм-бот

  3. Вибираємо відповідне оголошення (в списку вони ранжуються за вигідністю курсу). Відгукуємося, натиснувши "Купити" ;

    вибір продавця

  4. Вибираємо суму. Чекаємо відповіді від продавця - зазвичай це 1-10 хвилин.

*

Швидко і просто. Плюс, доброзичлива підтримка і арбітри працюють 24/7 і допоможуть з будь-якими проблемами протягом 15 хвилин. У боті працює відносний курс, який точно покаже вигоду з кожної угоди, а також системи рейтингів і беджів, що відображають компетентність продавців.

Chatex працює з 2018 року. На сьогоднішній день сервісом користуються більше 180 000 чоловік.

*

Спосіб №2. За допомогою QIWI, AdvCash, і біржі Yobit (або EXMO). Комісія 0,9% ÷ 1,5%

Взагалі, найвигідніший курс на покупку біткоіни (і інший криптовалюта), зазвичай, на біржах криптовалюта. У більшості випадків, там можна купити біткоіни за ринковим курсом з невеликою комісією (навіть самі "жадібні" біржі беруть не більше 0,25% від суми угоди).

Але з біржами є одна проблема: туди якось потрібно завести кошти з рублевої карти, а зробити це без комісії не так просто (в середньому комісія на введення з рублевої карти становить 5-10%, і то після проходження верифікації (що само- собою дорого і довго, та й не скрізь можливо)).

Запропоную спосіб зі свого досвіду , він не ідеальний, але цілком робочий (до того ж комісія поповнення рахунку біржі складе всього близько 1%, що досить непогано). Перш, ніж йти по пунктах будь-якого з способу нижче, ознайомтеся з ним повністю!

*

❶ Компанії -> QIWI

За допомогою банківської карти поповнюємо гаманець QIWI (дуже зручна штука для розрахунків в мережі). Поповнення йде без комісії (від 1000 рублів). Якщо ви не знаєте, як працювати з QIWI - ? то см. Ось це.

*

❷ QIWI -> AdvCash або Perfect Money

Далі за допомогою сервісу обмінників BestChange - знаходите обмінник з найкращим курсом для перекладу з QIWI (руб.) На AdvCash (долари / USD). Можна також подивитися QIWI на Perfect Money. Звичайно, курс "стрибає", але в цілому він дуже вигідний.

Примітка: міняємо QIWI на AdvCash (Perfect Money) з-за того, що з ними співпрацюють багато бірж криптовалюта (і у них набагато нижче комісії при виведенні / поповненні).

Наприклад, на сьогоднішній день курс рубля до долара за ЦП - 57,6 . Обмінники пропонують обміняти по 58,1273 . Якщо прикинути і порахувати різницю, то виходить комісія близько 0,9% . Міняємо ...

Обмін QIWI RUB на Advanced Cash USD - де вигідніше обміняти

❸ AdvCash -> на біржу Yobit (або EXMO)

? Про кращі біржі я писав тут ...

Є дві російськомовні біржі з низькими комісіями на поповнення і висновок рублів / доларів:

  • YoBIT - тут дуже багато криптовалюта (кілька сотень), російський і доброзичливий інтерфейс, допомога в чаті, і ін. Загалом, найголовніше: поповнення з AdvCash, Perfect Money йде без комісії! (З QIWI 4-5% в середньому (прим .: постійно змінюється)).
  • EXMO - майже така ж біржа, тільки тут комісії трохи вище, і не так багато криптовалюта (зате по кожній парі йде активна торгівля).

Рекомендую спробувати //yobit.io/ . Заходимо в розділ "Баланси", тиснемо по USD - поповнення (плюс), і поповнюємо без комісії!

YoBit.Net - поповнення без комісії

❹ YoBit.Net -> біткоіни (або будь-яка інша криптовалюта)

Тепер ви можете купити будь-яку криптовалюта за біржовою ціною (прим.: Ціна постійно змінюється в режимі реального часу! Багато хто не відразу розуміють цей момент).

Для того, щоб побачити список пропозицій з продажу, потрібно:

  1. натиснути в нижньому лівому меню по вкладці "USD" і вибрати "BTC" (це для покупки біткоіни за долари);
  2. далі ви побачите список ордерів на продаж: з найвигіднішою ціною відображений в верхній частині;
  3. вибравши один з ордерів - можете купити за нього біткоіни (комісія біржі всього 0,2%).

YoBit.Net - як купити Bitcoin (BTC)

В цілому, у нас вийшло купити біткоіни з комісією близько 1,1% (0,2% - комісія біржі, і 0,9% при обміні QIWI на AdvCash).

Тепер можете його вивести з біржі: для цього відкрийте "Баланси" , і натисніть на "мінус" навпроти вашого гаманця з біткоіни (BTC). Далі вказуєте адресу перекладу (в общем-то, все стандартно).

Резюме : відразу хочу сказати, що комісія - то комісією, але на різних біржах ціна на біткоіни різна! І, можливо, що набагато вигідніше десь віддати комісію в розмірі там 5%, але за рахунок більш низької ціни на саму криптовалюта - купити її більше.

Взагалі, ціна на криптовалюта дуже мінлива (не рідкість, коли за один день стрибає на ± 100% і вище). Навіть більше того, на різних біржах в одне і теж час ціни можуть відрізнятися в 5-10% (і більше)!

Наприклад, не рідкість, коли на азіатських біржах ціна, скажімо, 16700 $ за 1 біткоіни, а на біржі в США - 14500 $. Така ось заковика ... ?

*

Спосіб №3. За допомогою обмінників. BestChange і LocalBitcoins. Комісія 1% ÷ 10% +

Якщо перші способи вам здалися надто заморочений (все-таки 2 платіжні системи беруть участь в ланцюжку ...), тобто більш прості варіанти: скористатися обмінниками, на яких можна поміняти (по-моєму) будь-які валюти на будь-які ...

Правда, хочу відзначити відразу кілька моментів: як правило, курс криптовалюта в обмінниках вище, ніж на біржах на 5-10% і вище (хоча, бувають і винятки); не всі обмінники відразу ж переведуть вам на гаманець криптовалюта - переклад з обмінника може затягнутися на добу-другу (з різних причин, наприклад, в цілях безпеки).

*

? Варіант №1

Моніторинг обмінників: BestChange

Як уже рекомендував вище, скористатися BestChange (один з кращих моніторингів курсів обмінників), і знайти найвигідніший курс з обміну грошей з Visa / MasterCard Rub на біткоіни (BTC). Або, спробувати ті ж QIWI на BTC (тому що QIWI поповнюється банківською картою без комісії від 3000 руб.).

Далі, якщо курс вас влаштовує - зробити обмін (сам процес обміну залежить від конкретного обмінника, дати тут покрокову інструкцію - навряд чи можливо).

Переказ з картки Visa MasterCard RUB на Bitcoin (BTC) - де вигідніше обміняти

*

? Варіант №2

За допомогою біржі //localbitcoins.net/ можна обміняти рублі будь-якого популярного банку (Ощадбанк, ВТБ, Альфа-Банк і ін.), QIWI, WebMoney та ін. На біткоіни.

Взагалі, не дивлячись на те localbitcoins вважається біржею - я б відніс сервіс до обмінників, Р2Р сервісів для обміну з рук в руки (по своїй роботі він саме це і нагадує). Тобто сам сервіс гарантує безпеку угоди, а ви самі змінюєте рублі на біткоіни з одним з учасників (як домовитеся з ним - так і буде ?).

З плюсів: біткоіни, після вашої заявки, блокуються біржею, якщо ви оплатите заявку - біржа переведе їх вам, якщо не сплатите - поверне їх продавцеві (ризики мінімальні).

Багато варіантів оплати (як вже сказав вище, будь-які банки). Біткоіни моментально надходять до вас на гаманець після підтвердження обох учасників угоди.

Як це працює...

Спочатку заходите на сайт (посилання вище). Вводите суму в рублях, на яку хочете купити біткоіни, тиснете "Пошук". Система знаходить найвигідніші курси по вашій введеної сумі.

Дивіться уважно не тільки на ціну, але і на спосіб оплати - тут є найрізноманітніші варіанти.

Знайти оголошення про торгівлю біткоіни

Після того, як виберіть відповідний вам варіант (відповідного продавця і платіжну систему), ви побачите вікно, в якому можете подивитися докладні умови угоди, рейтинг продавця, прогледіти відгуки.

Далі, якщо ви з усім згодні (з умовами угоди) - уточнюєте суму і тиснете "Відправити запит на угоду" (якщо продавець готовий прийняти різні варіанти оплати - напишіть йому в чаті конкретний потрібний вам варіант).

Після чого: продавець вам повідомить реквізити для оплати. Оплачуєте, тиснете кнопку "Я оплатив" і чекаєте підтвердження другого учасника.

Після того, як він підтвердив - біткоіни надходять до вас на гаманець практично моментально. Як правило, при роботі з досвідченими продавцями - угода проходить за 5-10 хвилин.

Купити біткоіни, використовуючи QIWI, у користувача

З гаманця ви відразу ж можете відправити біткоіни куди вам потрібно (а можете залишити їх на біржі). LocalBitcoins досить захищена біржа, і безпеку там на високому рівні.

LocalBitcoins.com: найшвидший і простий спосіб купити і продати біткоіни (висновок з гаманця)

*

Спосіб №4. За допомогою WebMoney: комісія 2% ÷ 6%

Ну і останній спосіб, який мені теж імпонує, це скористатися платіжною системою WebMoney. Взагалі, по суті, у них своя біржа купівлі / продажу криптовалюта (правда, на поточний момент всього три криптовалюта: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin).

З плюсів: висока безпека системи (WebMoney вже працюють 20 років, і безпека завжди на була на найвищому рівні! Навіть багато банків за цей час з'явилися і пішли в небуття, а WebMoney працюють!).

До того ж, якщо ви не плануєте виводити біткоіни з системи - не потрібно буде морочитися з гаманцями для біткоіни (можна зберігати прямо там же на гаманці в WebMoney). Також додам, що обмін на біржі проходить повністю під контролем WebMoney - тобто ніякого особистого чату з учасником, як у попередньої біржі.

І ще одне: поповнити гаманець в WebMoney можна рублевої картою без комісії (принаймні поки що ?)!

*

І так, що потрібно зробити ...

1) Зареєструватися в системі (це кілька довго, але безпеку вимагає того). Вказувати необхідно тільки свої коректні реальні дані, перевірте всі по 2-3 рази (інакше є ризик осадити проблем з підтвердженням (якщо таке буде потрібно після))!

Офіційний сайт WebMoney - //www.webmoney.ru/

2) Далі поповнити гаманець за допомогою карти. Можете посилання взяти з головної сторінки офіційного сайту, можете скористатися цією: //c2c.web.money/

Миттєве поповнення WMR гаманця

3) Далі йдете на офіційну біржу WebMoney: //wm.exchanger.ru/asp/wmlist.asp

Там можна будь-яку валюту поміняти на будь-яку. Один момент: на WebMoney 1 біткоіни (тобто 1 BTC) = 1000 WMX (WMX - це внутрішній гаманець в WebMoney).

Курс, в середньому на 2 ÷ 5% вище, ніж на великих біржах (правда, він тут теж "скаче").

Автоматичний обмін WebMoney

Куплені біткоіни в WebMoney, до речі кажучи, також можна вивести за межі системи (наприклад, в іншу біржу для купівлі різних криптовалюта). Для цього у них є спеціальний сервіс: //wmx.wmtransfer.com/

Сервіс поповнення і виведення WMX (тобто Bitcoin).

В общем-то, все зроблено дуже зручно, і як правило, проблем з роботою не виникає.

*

Додатки по темі вітаються.

На цьому все, удачі!

?

Перша публікація: 13.01.2018

Коригування: 9.11.2020