Як відключити перевірку і виправлення помилок при підключенні флешок і карт пам'яті до комп'ютера (відключення автозапуску!)

Всім доброго дня!

Нещодавно "копошився" з одного флешкою ​​(потрібно було дістати з неї ряд файлів) і Windows дуже наполегливо пропонувала мені перевірити її і виправити помилки (зрозуміло, при кожному підключенні доводилося поневірятися і люб'язно відмовлятися від цієї пропозиції (інакше дані могли б бути затерті .. .)).

Власне, в цій невеликій замітці вирішив навести простий спосіб відключити таку перевірку (та й взагалі автозапуск флешки). До речі, це рекомендується зробити і з точки зору безпеки - адже якщо флешка буде заражена вірусом, то він не буде запущений автоматично (що вже не погано) ...

Зазначу, що запропоновані нижче рекомендації актуальні для ОС Windows 7/8/10. ?

*

Відключення авто-запуску і перевірки накопичувачів

? Варіант 1

Спочатку необхідно  відкрити вікно налаштування служб. Для цього потрібно натиснути Win + R (щоб з'явилося меню  "Виконати" ) і ввести команду services.msc . До речі, якщо у вас Windows 10 - "служби" можна знайти і через пошук. ?

Відкриваємо служби - services.msc (універсальний спосіб)

Пошук - служби (Windows 10)

Далі серед списку служб потрібно знайти і відкрити "Визначення устаткування оболонки"   (вона надає повідомлення для подій авто-запуску).

Визначення устаткування оболонки

Після ставимо тип запуску в режим "Відключено" і зупиняємо службу.

зупинка служби

Далі необхідно перезавантажити ПК / ноутбук, щоб зміни ступили в силу. Тепер повідомлення про необхідність перевірки і виправлення помилок з'являтися не повинні! ?

альтернативний спосіб

До речі, відключити цю службу можна й іншим шляхом ... Натиснути також Win + R , і використовувати команду msconfig . Після, в списку служб знайти  "Визначення устаткування оболонки" і зняти з неї галочку. Налаштування зберегти і перезавантажити ПК ...

конфігурація системи

*

? Варіант 2

Якщо з якоїсь причини ви не можете зайти в служби (або раптом ще що ...) - це питання можна вирішити за допомогою спец. антивірусної ? утиліти AVZ. Вона, до речі, зможе допомогти, навіть якщо ваш ПК був заражений вірусами і частина можливостей в Windows була заблокована (або відключена).

Після запуску AVZ - зайдіть в меню "Файл / Майстер пошуку та усунення проблем" .

Майстер пошуку та усунення проблем (AVZ)

Далі відзначте, що вас цікавлять всі системні проблеми і проведіть сканування (кнопка "Пуск"). У знайдених проблеми вимкніть авто-запуск з HDD, мережевих дисків, флешок і ін. ?

AVZ автоматично змінить все системні настройки і почистить вашу систему від реклами і вірусів (якщо такі будуть перешкоджати ...).

Знайдені проблеми / Дозволено автозапуск / AVZ

Після такої перевірки рекомендується перезавантажити ПК. В общем-то, завдання на цьому повинна бути вирішена. ?

? Також в допомогу!

Після перезавантаження Windows 10 стартують автоматично багато програм. Як їх відключити

*

Додатки по темі - вітаються!

Успіхів!

?