Неможливо зарядити телефон телефон, що робити?

Доброго часу!

Ось буває: дивишся на екран смартфона, і бачиш, що залишилося 50% зарядки (в думках: а ладно, заряджу пізніше). І ось збираєш зробити дзвінок, а смартфон повідомляє, що залишилося 5%, і потрібно терміново підключити зарядний пристрій.

Підключаєш, а .... нічого не відбувається, телефон Неможливо зарядити телефон. Закон підлості полягає в тому, що саме в цей момент потрібно зробити важливий дзвінок (і не один) ...

Я все це до того, що якщо заздалегідь звертати увагу на різні "знаки" в нашому житті - можна запобігти багато проблем (в т.ч. і з телефоном).

Загалом, в цій статті хочу розглянути кілька найбільш популярних причин, через які можна зіткнутися з подібною напастю. У будь-якому випадку, перш ніж нести телефон в сервіс, непогано б провести власну міні-діагностику (в ряді випадків вдається заощадити енну суму грошей $)  ...

В допомогу!

Також рекомендую захистити свій смартфон одним з антивірусів. Кращі продукти цього року приводив в наступній статті: //ocomp.info/antivirus-dlya-android18.html

*

Чому може не заряджатися телефон ...

Причина # 1: роз'єм micro USB з плином часу став люфтіть

Мабуть, це одна з найпопулярніших причин цієї проблеми! Справа в тому, що роз'єм micro USB на телефоні відчуває серйозну навантаження: до нього регулярно щось під'єднують / від'єднують. Через півроку-рік, навіть при досить дбайливого використання телефону - цей роз'єм може почати люфтіть (тобто не забезпечувати щільний контакт).

Зверніть увагу на роз'єм micro USB на телефоні

Спробуйте акуратно вийняти кабель з micro USB і підключити знову: якщо зарядка на мить з'явиться і знову пропаде - висока ймовірність, що роз'єм пора замінити.

Доповнення! Також нерідко в роз'єм потрапляє пил, піщинки, різне сміття. Спробуйте продути роз'єм стисненим повітрям (наприклад, можна використовувати спец. Балончики зі стисненим повітрям) і акуратно почистіть м'якою зубною щіткою (змоченою в спирті). Операцію проводити з вимкненим апаратом!

Багато виходять з положення досить цікавим способом: вони підключають зарядку, а на штекер кладуть якусь книгу або блокнот.

На зарядному для зарядки лежить блокнот

Але все це тимчасові заходи, до того ж з часом роз'єм стане люфтіть ще сильніше (або зовсім прийде в непридатність (причому, в самий невідповідний момент)).

Тому вкрай бажано зробити його заміну. Якщо самостійного досвіду пайки немає - то краще звернутися сервіс.

Причина # 2: порушення цілісності кабелю / зарядника

Також від частих носок і перегинів нерідко виходить з ладу кабель (та й сам зарядник). Дуже бажано їх перевірити ще раз, наприклад, підключивши до іншого телефону.

Зазначу, що кабель зовні може виглядати цілим, але всередині мідні жилки бути перебитими. Багато починаючі користувачі обманюються цим.

Зіпсований USB-кабель

До речі, як варіант, замість зарядника, телефон можна підключити до USB порту комп'ютера / ноутбука і подивитися, чи буде він заряджатися.

Причина # 3: знос (здуття) акумулятора

Зверніть увагу також і на батарею телефону. Якщо ви вже не перший рік користуєтеся апаратом - можливо батарея просто зносилася (досить оцінити час зарядки / розрядки).

Якщо телефон розбірний: подивіться на зовнішній вигляд АКБ. На батареї нерідко можна помітити невеликі опуклості (здуття, см. Приклад нижче). І це не є добре ...

Роздувся акумулятор (зверніть увагу на гірку ...)

Важливо!

Якщо ваш акумулятор здувся, почав грітися і ін. - вкрай рекомендую замінити його. Не забувайте про заходи обережності (Не грійте його, не пробивайте, що не стукайте і т.д.), тому що батарея в телефоні - досить небезпечна штука, якщо порушити техніку експлуатації (і не прийняти вчасно заходів, при появі перших симптомів).

Причина # 4: заклеєні контакти (якщо апарат новий)

Якщо ви купили новий телефон, розпакували його, включаєте ... а нічого не відбувається - то зверніть увагу на контакти акумулятора. З метою безпеки на час транспортування їх нерідко заклеюють ледь помітним шматочком скотчу (або як він правильно називається?) . Приклад див. Нижче на фото.

Контакти акумулятора заклеєні

Причина № 5: порушення температурного режиму

Більшість телефонів призначене для роботи в температурному режимі від + 1 ° C до + 35 ° C (+ 45 ° C). Залежить, головним чином, від типу акумулятора, встановленого в апарат.

Так ось, при використанні телефону, наприклад, в холодну зимову пору (коли на вулиці -20 ° C) нерідко апарат розряджається в одну мить. Багато хто до того ж намагаються заряджати його в приміщеннях з подібною низькою температурою (що не є добре).

Все це може привести до виходу з ладу пристрою. У мене на блозі, до речі, вже була стаття, присвячена низькій температурі, рекомендую ...

В допомогу!

На холоді швидко розряджається телефон. Що робити, як збільшити його час роботи на морозі - //ocomp.info/smartfonyi-byistro-razryazhayutsya-na-holode.html

Причина # 6: сильне навантаження на пристрій

Багато користувачів при зарядці мобільного пристрою продовжують дуже активно використовувати його: ігри, Wi-Fi, відео та ін. В результаті цього батарея легко може не заряджатися, тому що вся енергія йде на покриття поточних завдань.

Рішення просте: під час зарядки залиште телефон в спокої. Тим більше, що сучасні телефони досить швидко заряджаються.

Ігри під час зарядки

Порада!

До речі, підключивши телефон до "рідного" Зрадник він зарядитися швидше, ніж від USB порту комп'ютера.

Причина # 7: збої в роботі програмного забезпечення

У ряді випадків при збоях в роботі ПО, телефон може перестати реагувати на підключення зарядного пристрою (в деяких пристроях є спец. Захист батареї).

Як би там не було, якщо все перераховане вище не допомогло, спробуйте спочатку зробити перезавантаження пристрою (а якщо і це не допоможе - то виконати скидання налаштувань телефону / так званий Hard Reset).

Для перезавантаження телефону: досить затиснути кнопку включення на 3-5 сек. Далі в меню виберіть "Restart" або "Перезавантаження" (див. Приклади нижче).

Restart (англ. Меню в смартфоні)

перезавантаження смартфона

Що стосується скидання: то ця тема досить обширна. Рекомендую спочатку ознайомитися зі статтею, посилання на яку наводжу нижче. (Важливо! При скиданні - з телефону будуть видалені всі дані, заздалегідь зробіть бекап)

В допомогу!

Як скинути настройки Андроїд до заводських [Hard Reset] (тобто видалити всі дані з телефону, планшета) - //ocomp.info/kak-sbrosit-nastroyki-android.html

*

Додатки вітаються ...

Всього найкращого!