Як перевірити штраф ГИБДД: кілька робочих способів

Доброго часу доби!

Сьогоднішній пост буде більше відноситься до реального життя, ніж до роботи на ПК (однак, Світ сьогодні такий, що навіть штраф простіше і швидше заплатити за допомогою домашнього комп'ютера ☝).

Власне, багато водіїв часом навіть не здогадуються про те, що у них є штраф за яке-небудь порушення. Ну а що: відеокамери зараз встановлені на кожному розі, знімається і розпізнається все автоматично. Перевищили трохи швидкість, камера зафіксувала порушення, і ву-а-ля ...

За ідеєю, в цьому випадку за адресою прописки має прийти постанову. Однак, іноді воно може загубитися (та й не всі живуть там, де прописані). Ну а не оплачений вчасно штраф може обернутися неприємним сюрпризом (наприклад, доп. Штрафом або блокуванням карти ...).

Щоб всього цього уникнути, час від часу краще самостійно поглядати за базою ГИБДД ...

*

Способи перевірки штрафів ГИБДД

Варіант 1: через сайт ГИБДД

Сторінка офіц. сайту: //гібдд.рф/

Мабуть, одним з найбільш достовірних і швидких способів дізнатися про штрафи ГИБДД - звернеться на їх офіційний сайт //гібдд.рф/ .

Після, в меню праворуч виберіть розділ "Перевірити штраф" (або просто перейдіть по моїй прямим посиланням і можете відразу вводити держ. Номер).

Скрін з офіц. сайту

Далі вам потрібно буде ввести реєстраційний номер автомобіля (в тому числі номер і серію свідоцтва про реєстрацію ТЗ (транспортного засобу)). Див. Скріншот вище.

Після створення запиту, якщо на ваше авто виписувалися штрафи - вони з'являться списком. Залишиться тільки оплатити їх, наприклад, через Сбербанк-онлайн ...

Варіант 2: через сайт держпослуг

Офіційний сайт: //www.gosuslugi.ru/

Примітка: до речі, при оплаті штрафу через держпослуг в перебігу 20 днів з моменту винесення постанови - надається 50% знижка автоматично (за винятком деяких порушень)!

Сайт держпослуг сьогодні дозволяє вирішити десятки завдань: від заміни паспорта, до запису на прийом до лікаря. Зрозуміло, в тому числі тут є розділ, присвячений транспорту і водінню (а в ньому можна автоматично отримувати всі сповіщення про постанови та інше "добро").

Транспорт і водіння / держпослуг

Одним з переваг сайту є автоматична робота: вам не потрібно кожен раз все завантажувати і вказувати. Один раз зареєструвавшись і "забивши" всі документи - для перевірки буде досить заходити на сайт і дивитися особистий кабінет ... ?

Варіант 3: через Ощадбанк-ОНЛАЙН

Посилання на офіц. сайт: //online.sberbank.ru

В допомогу! Як користуватися Сбербанк-онлайн: //ocomp.info/kak-polzovatsya-sberbank-onlayn.html

Ощадбанком, звичайно, далеко не завжди зручно користуватися, але зате в ньому можна досить просто оплачувати будь-які мита, штрафи, послуги і т.д. (По крайней мере, все що пов'язано з гос.-конторами тут є ☝).

Що стосується штрафів ГИБДД: необхідно зайти в свій особистий кабінет, перейти у вкладку "Переклади і платежі" та перейти за посиланням "Податки, штрафи, мита ..." . Див. Скрін нижче.

Переклади і платежі

Далі можна або оплатити штраф за квитанцією (якщо вона у вас є), або за номером посвідчення водія спробувати їх пошукати ...

Оплата по квитанції, або пошук штрафу за номером

В цілому, все зроблено досить зручно, шкода тільки, що кожен раз доведеться вводити дані вручну ...

Варіант 4: через сервіс Яндекс-гроші

Посилання на офіц. сайт: //money.yandex.ru/actions

В допомогу! Як користуватися Яндекс-грошима: //ocomp.info/yandeks-dengi-kak-polzovatsya.html

Сервіс Яндекс-грошей має деякі переваги в порівнянні з усіма перерахованими вище варіантами:

  1. по-перше, за оплату штрафів в Яндекс-гроші можна отримувати кешбек (бали). А потім їх витратити на покупку інших речей в інтернет-магазинах (1 бал = 1 руб.);
  2. по-друге, у них є опція для отримання SMS при наявності штрафів (тобто Яндекс-гроші будуть автоматично самі моніторити ситуацію і вчасно сповістять вас про наявність штрафу).

Для перевірки: пройдіть реєстрацію в сервісі, потім перейдіть в розділ "Оплата послуг / Штрафи" (див. Скрін нижче).

Оплата штрафу в ЯД

Далі введіть дані водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію ТЗ, і натисніть кнопку "Перевірити" (зверніть увагу, в цій же вкладці ви можете поставити отримання повідомлень по SMS та e-mail при появі нових штрафів).

Отримувати повідомлення про штрафи

Варіант 5: через ФССП

Сайт: //fssprus.ru/

Якщо з моменту винесення постанови пройшло більше ~3-х місяців (60 діб дається на оплату, 10 діб на оскарження) і штраф не був сплачений - вам можуть виписати новий штраф і передати ваш борг судовим приставам (ФССП) ... (і це не є добре, тому що вони легко можуть, наприклад, заблокувати ваші банківські картки ...)

Інформація про борги (яка надійшла в ФССП) - доступна на їхньому сайті. Для перевірки заборгованості досить знати ПІБ людини (бажано ще місто його проживання). Ніякого посвідчення водія тут не потрібно ...

Дізнайся про свої борги

Примітка: сплатити заборгованість можна прямо на сайті ФССП будь банківською картою (Visa, MasterCard, МИР і ін.).

PS 

До речі, якщо ви не згодні зі своїм штрафом - його можна оскаржити. Для цього, можливо, вам буде потрібно консультація юриста, яку можна отримати на протязі 1-2 годин, прямо не виходячи з дому - через інтернет! .. ?

Де в інтернеті можна отримати консультацію юриста, бухгалтера (протягом години) - //ocomp.info/konsultatsiya-yurista.html

*

За додаткові варіанти в коментарях - окреме мерсі заздалегідь!

Успіхів!

?