Після перезавантаження Windows 10 стартують автоматично багато програм. Як їх відключити?

Питання від користувача

Добрий день.

Зіткнувся з незрозуміло ситуацією: після перезавантаження ПК деякі програми у мене стартують автоматично разом із завантаженням ОС Windows 10 ...

Раніше в Windows 7 такого ніколи не було (автозагрузку перевірив - їх там немає). Підкажіть, що-небудь?

Добрий день.

Так, в Windows 10 з'явилися деякі "особливості", щодо автозавантаження (і з ними зіткнулися не тільки ви). У замітці нижче приведу по кроках, що потрібно перевірити і викл. (Благо, все це робиться швидко!). Думаю, це буде актуально не тільки для вас ... ?

*

Як відключити автозавантаження непотрібного софту 

? КРОК 1

У сучасних версіях Windows 10 є одна "особливість" - вона запам'ятовує відкриті програми на момент виключення ПК (або його перезавантаження), і потім автоматично їх запускає. Свого роду - автозавантаження.

Щоб відключити цю "штуку" можна зробити наступне:

  1. зайти в параметри Windows 10 ( Win + i ), перейти в розділ  "Облікові записи / параметри входу" і відключити функцію  "Використовувати мої дані для входу для автоматичного завершення налаштування ..." ;
  2. ну або просто-напросто перед вимиканням ПК закривати всі непотрібні надалі вам програми ...

Варіанти входу - облікові записи - Windows 10

Зрозуміло, цим ми лише відключили цю особливість - далі ж нам буде потрібно ще і доп. пройтися по автозавантаженні ОС (і викл. все непотрібне).

*

? КРОК 2

Після відкрийте диспетчер задач (поєднання клавіш Ctrl + Alt + Del або Ctrl + Shift + Esc) і перейдіть в розділ  "автозавантаження" . У ньому переведіть в режим "викл." все те ПО, яке вам не потрібно при старті Windows.

Диспетчер завдань в Windows 10 - список автозавантаження

Примітка: рекомендується відключити торренти, різні гаджети, тощо. (Особливо, якщо у вас під систему використовується HDD). Все це "добро" дуже сильно навантажує диск, що робить запуск ПК більш тривалим ...

*

? КРОК 3

У Windows 10 є ще один "чеснота" (?), який може запускати програми при вкл. комп'ютера. Йдеться про планувальнику завдань (прим.: Деякий софт, при його установці, додає завдання цього планувальником ...).

Щоб його відкрити в будь-якої версії Windows 10 - натисніть Win + R (з'явиться вікно "Виконати") і використовуйте команду  control schedtasks .

Далі вам потрібно пробігтися по списку завдань і відключити ті з них, які запускають непотрібний вам софт. Зверніть увагу на опис - рядок "Тригер" . ?

Відключення завдань за розкладом (Windows 10)

Також "пробігтися" по списку авто-завантажується софта можна за допомогою спец. утиліт (про це можете дізнатися докладніше в одній моїй минулій замітці, посилання на неї нижче ?).

? Також в допомогу!

Як додати або видалити програму з автозавантаження в Windows 10.

*

Власне, після трьох цих простих кроків - нічого більш "непотрібного" стартувати разом з ОС Windows 10 не повинно. ?

*

Якщо вирішили питання інакше, або запропоновані варіанти не допомогли - повідомте в коментарях.

У мене на сім поки все, удачі!

?