Як відстежити і знати де посилка з Китаю (щоб не втратити і не забути про неї)

Питання від користувача

Добридень!

Купив один товар в Китаї в магазині AliExpress. Написано, що посилка відправлена, але де вона - ніде інформації немає. Уже другий місяць пішов, подумую купити товар в іншому місці. Не підкажете, як можна дізнатися де моя посилка? Пошта Росії говорить, що товар не приходив ...

Доброго часу доби!

Взагалі, як працює пошта Росії - можете подивитися по новинах (так, що не дивно ?).

Ну а якщо серйозно, то почну цю статтю з головного: посилка-посилці ворожнечу. При замовленні товару - посилка може бути відправлена ​​різними компаніями, в тому числі і поштою Росії (на ній і зупинюся в даній статті, тому що більшість використовують саме її для доставки: тому що безкоштовно, і в багатьох випадках - альтернативи немає ...).

*

Про види посилок і їх відстеження

Я не знаю тонкощі роботи пошти: але у них є різні варіанти посилок - є ті, які йдуть з трек-номером і ті, які йдуть без треку-номера.

Трек-код / трек-номер / номер відстеження (по-англійськи - tracking number) - унікальний номер з букв і цифр, знаючи який, можна простежити де знаходиться в даний час ваша посилка.

Трек-код вам повинен повідомити продавець після відправки товару (по крайней мере, в більшості китайських магазинів так і відбувається).

*

Якщо ваше відправлення невелике (дрібний пакет називається, якщо не помиляюся) - то часто воно відправляється без трек-номера, а значить відстежити його неможливо. Все одно, що, якби ви відправили звичайний лист (вони, до речі, теж зараз доходять украй рідко, принаймні, через моє поштове відділення - мені не спало жодне лист за останні 5 років, хоча їх були десятки - 100%! ).

Так ось , якщо трек-номера у вашого відправлення немає - то вам залишається тільки чекати, і сподіватися, що вона дійде. Так, до речі, не забудьте продовжувати гарантію покупця (якщо мова йде про AliExpress) - тому що якщо через 45 днів після відправлення ви не запросите її продовження, або НЕ отруюються суперечка про повернення грошових коштів, гроші вам не повернуть, навіть якщо товар до вас не дійде ...

Якщо трек-номер є ...

Як вже сказав вище, трек-номер вам повинен надати магазин після відправки товару на вашу адресу. Як приклад на скріншоті вище наведений трек номер однієї посилки (всі збіги випадкові) - LM553155318CN.

Подібний трек-номер вам потрібно знайти в описі до свого замовлення, він необхідний для того, щоб дізнатися де ваша посилка і що з нею ? ...

Тепер пару слів про те, куди забивати і вставляти се номер.

1) Сайт пошти Росії

Сайт: //www.pochta.ru/Tracking

Наведена вище посилання веде на сторінку, на якій вам залишиться лише вставити скопійований раніше трек-номер, і натиснути кнопку пошуку (див. Скрін нижче).

Вставка номера, пошук посилки

Пошук на пошті досить швидкий - через кілька секунд ви дізнаєтеся де ваша посилка.

Дрібний пакет з Китаю

Час від часу, перевіряючи стан своєї посилки, можна відстежити, коли вона прибуде в ваше поштове відділення. У цьому випадку, до речі, на сайті пошти Росії з'явиться повідомлення, щоб ви забрали свою посилку (також буде вказана дата, через який час пошта відправить її назад, відправнику, як незатребувану).

Для отримання посилки досить підійти до поштового відділення з паспортом і трек-номером, не чекаючи повідомлення, яке вам повинен принести листоноша (воно може взагалі до вас не дійти!).

2) Сайт "Де посилка"

Адреса сайту: //gdeposylka.ru/

Погодьтеся, перевіряти вручну, заходячи кожен раз на сайти пошти Росії не зовсім зручно. Та й замотати - можна також забути про це. А ось якби поставити цю річ на автоматичну перевірку і повідомлення вам поштою - було б дуже здорово!

Приблизно так і працює сайт  "Де посилка" . У перший раз ви вводите трек-номер і свою адресу E-mail, а в наслідку - сервіс буде надсилати вам листи при будь-якій зміні статусу вашої посилки.

Якщо до того ж поставити до себе на телефон додаток для читання листів зі свого E-mail - то ви взагалі будете знати все в режимі реального часу! Погодьтеся - зручно!

трекінг посилки

3) Сайт TRACK 24

Адреса сайту: //track24.ru/

Аналог і конкурент попереднього сайту. Суть роботи у нього така ж: вводите трек-номер своєї посилки, тиснете кнопку відстежити, вказуєте e-mail для повідомлень і спокійно отримуєте повідомлення про свою посилки. Зручно і просто!

Запрошення ввести трек-номер

*

PS

Буває така неприємна ситуація, як проблема з отриманням посилки в своєму поштовому відділенні.

Ну, наприклад, по трек-номеру ви дізналися, що посилка дійшла і пора її отримати, а в поштовому відділенні розводять руками - "Ну немає її!". Сам, в принципі, був в подібній ситуації, і що робити для вирішення цього питання - розповім в наступній статті. ?

*

На цьому все, удачі і терпіння (а воно стане в нагоді з нашою поштою)!

?

Перша публікація: 29.08.2017

Коригування: 30.01.2020