Як дістати контакти з пошкодженого телефону (зламався, і не включається!)

Питання від користувача

Добрий день.

Олександр підкажіть радою ... Вчора відключився телефон і більше не включається. Мабуть все, зламався.

Сам апарат мені не потрібен, але хотілося б дістати з нього якісь дані: в першу чергу контакти. Як це можна зробити? (В сервіс не дуже хочеться звертатися, тому що заламують кругленьку суму).

Добрий день.

Гарантій, що ви дістанете з нього що-небудь, вам ніхто не дасть (навіть сервіс, хоча в ньому шансів більше). Тим більше з опису незрозуміло, що сталося з цим апаратом (може там і "живого" всередині нічого немає вже ...).

Але дещо нижче пораджу, можливо вам (і ін. Користувачам) це якось допоможе. ?

*

Що можна зробити для відновлення контактів

? Варіант 1: перевірте профіль Google

Сторінка в мережі: //contacts.google.com/

Якщо в якості телефону у вас був сучасний смартфон - то швидше за все ви мали профіль в Google (і ймовірно, що контакти синхронізувалися з його сервісами).

Тому, спробуйте зайти на сторінку  Google-контактів (ссилочку вище) і подивитися, чи є там щось. У моєму випадку (коли я зіткнувся з чимось схожим) - все було на місці. ?

Google Контакти

До речі, у телефонів Samsung, Huawei і ряду ін. Марок апаратів - можуть бути свої доп. профілі (крім Google). Якщо ви реєструвалися при первинній налаштуванні телефону (після його покупки) - то швидше за все контакти збереглися і там ...

*

? Варіант 2: перевірте SIM-карту

Деякі контакти могли зберегтися на SIM-карті. Спробуйте її вийняти з зламаного телефону і підключити до працюючого. Після зайдіть в телефонну книгу і задійте функцію імпорту .

Можливо, що ряд контактів відобразиться на екрані. ?

Імпорт / Експорт контактів. Android 9.0

*

? Варіант 3: подивіться деталізацію

Наскільки я знаю, у більшості операторів можна безкоштовно замовити деталізацію рахунку за останній рік - а в ній можна буде знайти номери, на які ви найчастіше дзвонили (що нам і потрібно).

Наприклад, у Мегафона - досить відкрити особистий кабінет і перейти в розділ "Витрати, поповнення та деталізація" .

деталізація

Зрозуміло, багато хто зараз мене запитають: "І що робити з цими номерами? Кому-які належать же невідомо!"

Це легко поправити : просто скористайтеся сервісом Ощад-онлайн (рахунок в Ощад є у більшості людей), і спробуйте зробити кому-то переклад за номером телефону. Ощад в вікні підтвердження покаже вам короткі ініціали ПІБ (якщо ви часто телефонували цій людині - ви відразу ж довідаєтеся хто це).

Переклад клієнту Ощад (перс. Інформація зафарбована)

Звичайно, спосіб не ідеальний - але посидівши півгодинки - цілком під силу відновити основний список контактів.

*

? Варіант 4: спроба подивитися контакти з комп'ютера

Якщо у вашого телефону на екран залишається пустим або не працює тачскрін (тобто ваші натискання на екран не дають ніякого ефекту) - спробуйте підключити апарат до комп'ютера / ноутбука за допомогою USB-кабелю і запустити програму  MyPhoneExplorer .

Справа в тому, що не дивлячись на екран, можливо сам телефон цілком собі справний і з нього ще можна "витягнути" якісь дані. Ну а програма на ПК  MyPhoneExplorer зможе показати нам список контактів. ?

Перегляд контактів MyPhoneExplorer

*

? Варіант 5: зверніться в сервіс

Якщо вищенаведені ради не діли результатів (і у вас немає бекапа) - спробуйте все ж звернутися в який-небудь спец. сервіс (якщо у вашому місті подібного немає - то це зараз не найбільша проблема, тому що у деяких компаній є можливість кур'єрської доставки).

В одній своїй минулій замітці я розглядав найцікавіші компанії, які займаються відновленням інформації (ряд з них можуть допомогти і з телефонами). Ссилочку нижче.

? На допомогу!

Компанії з відновлення даних: куди можна звернутися, якщо не виходить відновити дані (з телефону, флешки, диска і т.д.)

*

Якщо ви вирішили питання інакше - поділіться в коментарях (заздалегідь дякую).

Всього найкращого!

?