Особистий кабінет Мегафона: як увійти в нього і не потрапити на фішингових сайтів

Доброго часу доби!

Якщо раніше для того, щоб змінити тариф або підключити якісь доп. послуги - потрібно було йти в офіс Мегафона (або дзвонити в колл-центр), то зараз для цього досить увійти в  особистий кабінет   (скорочено: ЛК). Зручна штука в цілому, правда, з'явилося одне "але" ...

У мережі зараз існують сотні фішингових сайтів (подібні ресурси видають себе за офіційний сайт, з метою виманити у вас пароль для доступу до особистого кабінету). Зрозуміло, роблять вони це не з благих намірів - і якщо раптом вони отримають доступ, наслідки можуть торкнутися і ваших коштів в інтернет-банку ...

Важливо!

Чи не повідомляйте нікому ніякі відомості і паролі, які приходять вам по SMS (навіть якщо по телефону вам хтось представився, як співробітник).

У замітці нижче представлю кілька способів входу в ЛК, і рекомендації що робити, якщо ви помітили щось підозріле ...

*

Способи входу в особистий кабінет Мегафона

За номером телефону і паролю

Спосіб актуальний також і для входу з комп'ютера, навіть якщо у вас немає під-рукою самого телефону.

1) Відкриваємо браузер і переходимо на офіційний сайт: //lk.megafon.ru/login/

Зверніть увагу на URL-сайту - в адресному рядку браузера має відображатися, що це з'єднання безпечно (в Chrome горить замочок, см. Скрін нижче). Якщо щось не так, перевірте свій ПК / телефон (можливо ви на фішинговому сайті).

Зверніть увагу на замочок в адресному рядку

2) Далі вводимо свій номер телефону і пароль від особистого кабінету до відповідних рядків.

Примітка: якщо ви забули пароль (або у вас його немає) - просто наберіть безкоштовну команду * 105 * 00 #   і пароль прийде в відповідної SMS.

Вхід за паролем

3) Якщо номер телефону і пароль вірні - через мить ви побачите повідомлення про завантаження особистих даних.

Завантаження

4) Коли кабінет відкриється, ви зможете дізнатися про стан рахунку і приступити до підключення / відключення різних опцій і послуг.

Особистий кабінет був відкритий!

Без пароля (через SMS-ку)

1) Спочатку також переходимо на офіційний сайт: //lk.megafon.ru/login/ (зверніть увагу на URL!).

2) Далі переведіть режим на "Вхід по SMS" , вкажіть свій номер телефону і натисніть "Далі" . Див. Скріншот нижче.

Примітка: меню входу по SMS часто недоступно в мобільній версії сайту (тобто сайт Мегафона потрібно відкрити з ПК / ноутбука).

Вхід по SMS

3) Після, на ваш номер буде вислана SMS з одноразовим паролем для входу. Ввівши його в відповідне вікно - ви потрапите в особистий кабінет ...

Прийшла SMS з одноразовим паролем

Через спец. додаток

Цей варіант актуальний для власників смартфонів і планшетів на iPhone і Android. До того ж не можна не відзначити, що він більш захищений і менш схильний до вірусних атак (якщо, звичайно, додаток ви завантажили з офіційного сайту, і не відключали рекомендовані настройки безпеки ...).

1) І так, розгляну вхід в ЛК на Андроїд. Спочатку необхідно перейти в Play Market і запустити установку програми. Див. Скрін нижче.

Посилання на Google Play: //play.google.com/store/apps/details?id=ru.megafon.mlk

Посилання на App Store: //apps.apple.com/ru/app/id778681735

встановити

2) Після завершення установки - відкрити програму.

запуск

3) При першому вході потрібно ввести свій номер телефону і пароль. При подальшому використанні - нічого вводити буде непотрібно!

Примітка: свій пароль можна дізнатися, набравши безкоштовну команду  * 105 * 00 #   . Відповідь прийде по SMS.

4) Після авторизації і завантаження - ви опинитеся в ЛК. Тепер можна дізнатися відомості про тариф, залишках трафіку, хвилин і т.д. Приклад нижче.

ЛК відкрито!

Якщо є підозра, що ви переходите нема на офіційний сайт

Як уже рекомендував вище, в першу чергу зверніть увагу на адресний рядок: всі сучасні браузери показують інформацію про те, чи є у сайту сертифікат безпеки (в Chrome - це замочок).

Зверніть увагу на замочок в адресному рядку

Якщо ви випадково помилилися і ввели не той адресу, просто перейдіть на //lk.megafon.ru/login/.

Якщо ж у вас на пристрої відбувається автоматична переадресація на підозрілі сайти (на вигляд вони можуть бути схожими, але адреса відрізняється), з'являється реклама (якої раніше ніколи не було), відкриваються доп. вкладки, браузер сам стартує - швидше за все ви підчепили вірус .

Насамперед , якщо ви ввели свої дані від ЛК на НЕ офіційному сайті (особливо, якщо до цього номеру у вас прив'язаний інтернет-банк) зателефонуйте на гарячу лінію Мегафона і попросіть заблокувати SIM-карту (після, коли поміняєте пароль від інтернет-банків, пошти та ін. - просто перевипустити її). Це убезпечить ваші кошти ...

Телефони гарячої лінії Мегафона:

  1. 0500 ✆ - універсальний короткий номер;
  2. 8 (800) 550-05-00 ✆ - федеральний номер;
  3. +7 (926) 111-05-00 ✆ - безкоштовної дзвінок оператору для тих, хто перебуває за кордоном. Номери взяті з офіц. сайту, і актуальні на дату написання статті.

Далі перевірте і видаліть рекламу, і віруси зі свого пристрою (ПК, ноутбук, телефон та ін.).

"Лікування" для телефону:

Якщо ви зіткнулися на телефоні (Андроїд) з переадресацією на незрозумілі сайти - рекомендую ознайомитися з однієї моєї минулої інструкцією (там по порядку розказано, як можна перевірити і вилікувати апарат).

Інструкція!

Як видалити вірус з телефону Андроїд - //ocomp.info/kak-udalit-virusyi-s-androida.html

"Лікування" для комп'ютера / ноутбука:

  1. перевірте Windows і системний диск за допомогою одного з сучасних антивірусів: //ocomp.info/antivirusyi-2020.html
  2. відновіть системний файл HOSTS (від нього може прямо залежати URL-адреси відкриваються сайтів). Як це зробити (див. Другу частину статті): //ocomp.info/kak-izmenit-i-vosstanovit-fayl-hosts.html

    AVZ - відновлення файлу hosts

  3. якщо попередні кроки не увінчалися успіхом (антивірус просто не бачить вірусів і не може їх знешкодити) - рекомендую скористатися ось цією заміткою: //ocomp.info/esli-antivirus-ne-vidit-virusov.html. У ній по кроках розказано, як можна видалити вбудовувати рекламу в браузер і ін. Програми.

*

На цьому поки все. Доповнення були б до речі ...

Успіхів!

?