Як відстежити місце розташування користувача по смартфону (на Android)

Всім доброго часу!

Іноді, трапляється так, що нам потрібно дізнатися поточний (або останнім) місце розташування користувача (це може бути як з простої цікавості, так і з-за побоювань за людину). Багато, подібним чином контролюють переміщення дітей (як то кажуть:  "попереджений - значить озброєний!" ).

Взагалі, дізнатися, де людина перебуває і де буває завдяки сучасним гаджетам не так вже й складно (навіть для тих, хто погано розбирається у всій цій техніці). Власне, нижче я наведу кілька простих і робочих способів (доступних практично кожному).

? Важливо : місце розташування ми будемо визначати тільки за згодою самого користувача (тобто прошу зауважити: все чисто і легально).

До справи...

*

Як дізнатися і відстежити місце розташування по смартфону

? Спосіб 1

У Google за замовчуванням працює сервіс хронології (зберігаються всі відвідані місця користувачем).

Як це працює: сервіс автоматично отримує інформацію по GPS і Wi-Fi, аналізує її і "виявляє" всі ваші місця перебування. На карті вони позначаються червоними кружками (можна дізнатися, коли ви там були, точні координати, і ін.). Зрозуміло, це працює якщо у вас є акаунт Google.

Червоні точки на карті вказують ваші місця перебування ... / Скрін з карт Google

Зверніть увагу, що є можливість відсортувати "гуртки" за певним році або місяця. Натиснувши на такий гурток - Google автоматично підкаже що там: наприклад, "Банк ВТБ" ...

Якщо вам не хочеться, щоб вас відстежував сервіс хронології - це можна відключити, скориставшись меню знизу. Див. Скрін нижче.

Історія місцезнаходжень - відключимо?

? Спосіб 2

Для другого способу нам знадобитися спец. додаток Find My Device. Встановити його потрібно на той смартфон, який будемо шукати ( важливо : для установки зовсім не обов'язково, щоб сам смартфон був під-рукою - все робиться прямо в браузері, головне знати пароль від аккаунта Google).

Після установки програми, потрібно зайти на сайт: //www.google.com/android/find

Далі в меню зліва потрібно буде вибрати пристрій і на карті ви побачите останнім його місце розташування (в моєму випадку ближня точка: 41 хв. Тому). Зрозуміло, масштаб карти можна змінити, аж до вулиці міста ...

Пристрій знайдено! / Find My Device

Зверніть увагу, що за допомогою цього сервісу можна не тільки дізнатися місце розташування пристрою, але і зателефонувати на нього, заблокувати пристрій, або стерти з нього всі дані (може бути дуже корисно, якщо ви втратили телефон або забули в далекій країні ☝).

? Спосіб 3

Зараз стали досить популярні спеціалізовані додатки-пеленгатори. Наприклад, одне з найбільш ходових Life360 (посилання на Play Market). Встановивши додаток на всі смартфони членів сім'ї (і друзів?), Ви зможете:

  • бачити координати всіх учасників (майже в режимі он-лайн);
  • отримувати повідомлення, коли хтось із учасників добирається до потрібного місця (наприклад, коли дитина доходить до школи або будинку);
  • розмовляти в чаті з будь-яким з учасників;
  • вести відстеження загублення, і багато іншого.

Скріни з програми Life360

До речі, у цього додатка є і аналог: "Де мої діти". За функціональністю, досить схожі. Погодьтеся, це майже * то, що потрібно? ..

* Примітка: з додатком для роботи потрібна сучасна версія Android (7.0+). Не завжди ж дитині можна довірити новий телефон, якщо старий був розбитий буквально за пару місяців? .. ☝

? Спосіб 4

У всіх мобільних операторів є спец. сервіси для відстежування місцеположення користувачів за номером телефону. Наприклад, у Мегафона це сервіси Радар і Локатор. За невелику плату в день (5 ÷ 7 руб.) Можна з точністю до 100 метрів (в великих містах) отримувати дані про місцезнаходження потрібного абонента.

Як почати користуватися: зайти на сайт //radar.megafon.ru/, додати номер телефону потрібного абонента. Далі йому прийде запит - якщо він дає згоду, ви на мапі починаєте бачити його координати.

Приклад роботи радара

Згодні, що це швидко і зручно? Я думаю так!

? В тему!

«Хто заходив на мою сторінку ВКонтакте?» - відповідь тут

*

Додатки по темі вітаються ...

Вдалого пошуку!

?