Де в інтернеті можна отримати консультацію юриста, бухгалтера (протягом години)

Доброго часу доби всім!

Не так давно зіткнувся з оформленням однієї "папірці", і, чесно кажучи, зовсім не зайвим було б її перевірка знавцем (тому що сам я не дуже сильний в юридичних термінах ?). Начебто і нічого серйозного з одного боку, а з іншого - втрачати гроші і час теж зовсім не хотілося ...

Можна, звичайно, було б знайти в своєму місті юриста і вирішити питання звичайної консультацією. Але для цього треба було б витратити як мінімум половину робочого дня. Завдяки ж сучасним технологіям - питання вирішилося буквально протягом години (і без зайвої біганини ?).

Справа в тому, що зараз стали досить популярні сайти, на яких можна отримати відповідь юристів (або бухгалтерів) мало не в режимі онлайн. Суть приблизно така: ви задаєте питання, прикладаєте фото своїх паперів (якщо це необхідно, персональні дані можна замазати), а після юристи відповідають на ваше запитання (по ходу справи не забороняється задати уточнюючі питання).

Причому , можна відразу ж домовитися, щоб вам оформили правильно потрібну вам "папір" (це за доп. Плату).

В общем-то, для вирішення якихось щодо нескладних питань (по перевірці договорів, по податковому відрахуванню, якихось підозри в правильності паперів та ін.) - можливостей сервісу більш ніж достатньо. Економія і часу, і грошей ... ?

Загалом, нижче приведу кілька сайтів, на яких можна отримати таку допомогу.

*

Сайти, де можна отримати допомогу юриста або бухгалтера

правознавець

Офіц. сайт: //pravoved.ru/

Великий юридичний сайт, і на мій скромний погляд, один з найкорисніших (в своїй тематиці).

Посудіть самі: ось з'явився у вас якийсь терміновий питання (приміром, не знаєте, все-все в порядку з вашим документом), ви можете задати його на їхньому сайті (в тому числі приватно, тобто щоб питання було видно тільки вам і юристам) і буквально протягом години-двох отримати думку 3-4 досвідчених юристів.

Причому, попутно можна задати уточнюючі питання.

Скріншот з сайту "Правознавець"

Зазначу, що сайт працює цілодобово (а це ще один плюс: навіть якщо вам знадобилася консультація серед ночі - її можна отримати).

Скажу навіть більше, можна отримати не тільки текстовий варіант консультації, а й поговорити з юристом безпосередньо (або навіть замовити оформлення і підготовку документів в режимі онлайн).

Частина послуг на сайті платна (наприклад, швидку відповідь протягом 15-30 хв., Або допомога відразу декількох юристів)! Але, як правило, для невеликої консультації (що і потрібно більшості), можна обійтися або безкоштовним варіантом, або віддати відносно невеликі кошти (до 1000 р.).

Спеціалізація юристів дуже широка

Додам також, що тематика питань може бути дуже широка (див. Скрін вище). На "Правознавець" також є зручний рубрикатор, завдяки якому можна знайти юриста (з певної тематики) в своєму місті. Однозначно рекомендую сервіс до знайомства!

911

Сайт: //www.9111.ru/

На цьому сайті зібрані десятки тисяч запитань з найрізноманітніших життєвих ситуацій. Я нерідко серед питань знаходив один в один, які цікавили мене (попередження: зрозуміло, відповідь перевіряйте у юриста, тому що з плином часу в закони можуть бути внесені правки).

Проте, ресурс допомагає здорово зорієнтуватися в рішенні "невеликих" юридичних питань.

Скріншот з сайту 911

Зрозуміло, на сайті можна залишити і своє питання. Ресурс відвідує близько 30 000 юристів (якщо вірити власної статистики сайту).

За можливостями не поступається попередньому сервісу (проте, на мій погляд програє в доброзичливості: тут немає такого ж інтерфейсу з роз'ясненням кожного мало-мальськи значимого кроку).

Ощад - Особистий юрист

Сайт: //www.sberbank.ru/

Скріншот з сайту Ощад (консультація юриста)

Відносно недавно "Ощад" додав у себе на сайті можливість отримання консультації у юриста (принаймні це актуально для приватних осіб). Зрозуміло, я не міг це не відзначити в цій замітці (?).

У чому основні "фішки":

  1. сервіс дозволяє отримати консультацію по телефону і в чаті особистого кабінету (в будь-який час доби - 24/7)!
  2. можна звернутися в самих різних випадках, наприклад: вам надали неякісну мед. допомога; хочете неустойку з будівельників; у випадках, якщо вас залили; не впевнені в правильності документа, і багато іншого ...;
  3. є можливість оплати не тільки разової консультації, а й отримати підписку на цілий рік!

На мій погляд: з сервісом все не погано, але цінник трохи дорожче ринку. Втім, якщо ви не так часто звертаєтеся до юристів - то скоріше це не так істотно ...

Taxcon.ru 

Сайт: //taxcon.ru/

Цей сервіс допоможе вам з питаннями, пов'язаними з оподаткуванням і бухгалтерського обліку. Сервіс платний, проте, ряд питань, які можна вирішити тут - проблематично знайти в своєму місті (особливо, якщо ви живете в невеликому районному центрі).

Примітка: доп. уточнюючі питання в рамках одного запиту будуть безкоштовні. Тобто можна отримати досить вичерпну відповідь (консультацію).

Форум "Клерк"

Сайт: //forum.klerk.ru/

Скріншот з сайту "Клерк"

Це один з найбільших форумів бухгалтерів (жарт сказати, що ресурс відвідують більше 50 000 сел. / Добу!). На форумі досить багато тем і розділів з найрізноманітніших питань (як безпосередньо бух. Обліку та оподаткування, так і загальних правових, фінансових та ін. Питань).

Ресурс більше підходить для тих користувачів, хто вирішив розібратися зі своєю "проблемою" самостійно.

юрист онлайн

Сайт: //www.yurist-online.net/

Скріншот з сайту Юрист-онлайн

Ще один досить великий юридичний сайт, на якому можна отримати не тільки консультацію (в будь-який час доби), але і замовити складання якогось документа.

Зазначу, що на сайті немає необхідності вказувати свої реальні дані (при реєстрації є два види анкет: анонімні і повні). На сайті діють два типи питань: платні (з гарантією відповіді у відведений час), і безкоштовні (1 питання, і немає ліміту за часом для відповіді).

Про всі "справах", що відбуваються на сайті (наприклад, про відповідь юриста на ваше запитання) - на електронну пошту "прилітають" сповіщення (вельми зручно). В цілому, сайт залишає вельми позитивні почуття ...

ConsJurist.ru

Сайт: //consjurist.ru/

Скріншот з сайту ConsJurist

Відносно молодий ресурс, однак уже здобув достатню популярність. Пропонує безкоштовну юридичну допомогу як в режимі онлайн, так і по телефону. Крім цього, можна замовити перевірку або оформлення документів (за додаткову плату).

Зазначу, що реальна допомога надається тільки жителям Москви (іншим - консультаційні послуги). Втім, останнім часом (наскільки можна помітити по розвитку сайту) ця тенденція почала змінюватися ...

*

За доповнення по темі буду дуже вдячний.

Успіхів!

?

Перша публікація: 02.04.2019

Коригування: 19.10.2020