Як замовити товар на AliExpress зі знижкою (покупка в інтернет-магазині з економією)

Доброго часу доби!

Думаю, що багато хто вже помітили, що деякі товари досить складно (або навіть неможливо) купити в звичайному магазині. До того ж, для їх пошуку може знадобитися дуже значний час ...

Інша справа, скористатися Інтернет-магазином: товар знаходиться в перебігу пари хвилин, можна відразу ж подивитися відгуки інших людей, отримати скиду, і зробити замовлення на свою адресу (у багатьох випадках, можна оформити покупку з доставкою кур'єром - навіть з дому не потрібно виходити !).

Останнім часом, божевільну (?) популярність набрали китайські Інтернет-магазини, де багато товарів можна купити набагато дешевше і з великими знижками. Власне, в цій статті покажу на прикладі, як замовити товар на Аліекспресс (найпопулярніший китайський магазин, оригінальна назва: AliExpress ).

*

? Важливо! (З приводу знижки!)

Щоб отримувати знижку до ~ 10% назад на карту з витрачених грошей на Аліекспресс, рекомендую ознайомитися ось з цією статтею: //ocomp.info/keshbek-chto-eto-takoe.html

*

Інструкція по замовленню товарів на Аліекспресс

Весь процес замовлення і покупки умовно розбитий на 5 кроків. Думаю, так буде легше з усім розібратися непідготовленому користувачеві  .

❶  КРОК 1:  реєстрація

Офіційний сайт: //ru.aliexpress.com/

Перший крок, який належить виконати - це реєстрація на сайті Аліекспресс (посилання на сайт представив вище).

Для реєстрації: натисніть на відповідне посилання у правому верхньому меню сайту, див. Скрін нижче. До речі, можна використовувати свій профіль в VK або Facebook (так навіть швидше).

AliExpress - реєстрація нового користувача

При реєстрації профілю обов'язково вкажіть свій достовірний і робочий e-mail. Саме на нього буде приходити вся потрібна для роботи інформація!

? Якщо у вас немає e-mail, і ви не знаєте, як створити цю електронну пошту - рекомендую ось цю статтю: //ocomp.info/kak-sozdat-elektronnuyu-pochtu.html

Створити Ваш AliExpress профіль

В общем-то, реєстрація досить проста, і складнощів викликати не повинна ...

КРОК 2: пошук і вибір потрібного товару. Як вибрати...

Після того, як зареєструвалися і зайшли на сайт, можна почати пошук товару. Найпростіший варіант пошуку (щоб не лазити по меню) - просто вписати потрібний товар в пошуковий рядок у верхній частині сайту (мій приклад - "флешка").

Зверніть увагу, що Аліекспресс запропонував мені сотні товар самих різних виробників і модифікацій. Використовуючи меню збоку, зверху - можна знайти товар по самим різним критеріям: з безкоштовною доставкою; з високим рейтингом і популярністю; подивитися новинки і т.д.

Для початківців: рекомендую впорядкувати товари за кількістю замовлень (див. Скрін нижче). Суть секрету в тому, що поганий товар і у поганого продавця - не братимуть замовляти сотнями і тисячами! Якщо товар замовляють - значить він, як мінімум, варто своїх грошей. В общем-то, коли знайдете сподобалася товар - відкрийте сторінку з ним (просто клацнувши по ньому лівою кнопкою мишки).

Секрети вибору товару на Аліекспресс

Далі виберіть характеристики товару, які вам потрібно. У моєму випадку їх не так вже й багато: колір флешки, її розмір (ємність), і варіант доставки. Після цього побачите підсумкову вартість (див. Скрін нижче - 316,69 руб.). Зверніть увагу, що на Аліекспресс часто бувають знижки (наприклад, до різних свят). У моєму випадку, вдалося отримати 50% знижку!

Важливо: зверніть увагу на доставку! Багато користувачів навіть не дивляться на цей пункт. Загалом, у різних продавців на Аліекспресс - різні варіанти доставки. Іноді, зустрічаються безкоштовні варіанти з дуже великою швидкістю доставки, наприклад, за тиждень! Тому завжди перевіряйте цю вкладку.

Визначаємося з характеристиками товару, вибираємо спосіб доставки і тиснемо купити

Так, до речі, доставка товару не завжди може бути безкоштовною, як сказав трохи вище - варіантів доставки багато. Як правило, більш швидка - коштує великих грошей. Найпопулярніші варіанти:

  1. AliExpress Standart Shipping - найпопулярніший варіант доставки (бо безкоштовний). Доставка йде від 2 до 4 тижнів (в середньому), товар можна забрати на пошті Росії;
  2. China Post Air Mail - теж безкоштовний варіант, може йти трохи довше. Товар також забирати на пошті Росії;
  3. ePacket ? - коштує певних грошей (як правило 100-200 руб.), застосовується для невеликих посилок. Також прийде на пошту Росії, але в прискореному темпі (мені, бувало, приходило за 5-10 днів!). Рекомендую придивитися до цього варіанту.

Які є варіанти доставки

Решта варіантів, часто коштують великих грошей, а час не сильно економлять. Заглядати у вкладку спосіб доставки я тим не менш рекомендую - часто там можуть бути зовсім вже "викидні" ціни, і посилку можна отримати набагато швидше, ніж звичайною поштою ...

КРОК 3:  заповнення реквізитів (адреси доставки), оплата покупки

Після вибору товару, і натискання кнопки "Купити" , Аліекспресс попросить вас вказати ПІБ, адресу доставки, поштовий індекс і телефон. Заповнювати відомості потрібно на латиниці (наприклад, Олександр - Aleksandr; вулиця Островського - Ostrovskogo і т.д.).

Важливо: необхідно вказувати свої достовірні відомості, тому що саме за цією адресою буде відправлена ​​ваша покупка.

? Примітка!

Багато хто не знає поштовий індекс свого поштового відділення. Щоб його дізнатися, досить скористатися довідником пошти. Наведу нижче пару довідників для Росії і України (потрібно вибрати своє місто і район):

  • поштові індекси Росії: //index.kodifikant.ru/ru/
  • поштові індекси України: //postcode.in.ua/ru

Вказуємо адресу доставки покупки

Далі необхідно перевірити кількість товару, обраний спосіб доставки і загальну вартість. якщо все правильно - переходимо до оплати ...

Кількість товару, варіант доставки, загальна вартість

Оплатити покупку можна різними способами: картами VISA, MasterCard, Мир, за допомогою QIWI, WebMoney та ін. Загалом-то, процес оплати досить стандартний: вибираєте чим хочете оплатити, погоджуєтеся, і проходите процедуру підтвердження оплати, в залежності від вашої платіжної системи .

? Якщо у вас ще немає свого гаманця в мережі, рекомендую ознайомитися ось з цими статтями:

  • //ocomp.info/kivi-koshelek-faq.html - Ківі-гаманець (QIWI): як створити, поповнити, оплатити їм покупку, і вивести гроші з нього;
  • //ocomp.info/platezhnyie-sistemyi-spisok.html - Платіжні системи: список найпотрібніших платіжок в інтернеті. Де безпечно зберігати і переводити гроші в мережі;
  • //ocomp.info/kak-polzovatsya-sberbank-onlayn.html - Як користуватися Сбербанк-онлайн: реєстрація, відкриття вкладу, переказ грошей, оплата житлово-комунального господарства, мобільного телефону, підключення "Спасибі" і скарбнички.

Яким способом буде оплачена покупка

КРОК 4: перегляд замовлення: номер відстеження, і захист покупця

Всі свої покупки і замовлення можна переглянути в окремому меню сайту Аліекспресс: натисніть на свій профіль у верхньому кутку екрану, і виберіть "Мої замовлення" .

Мій AliExpress - мої замовлення

Далі ви побачите список ваших замовлень. Тут можна дізнатися важливі речі:

  1. відправлений чи замовлення: зазвичай замовлення відправляється через кілька днів після надходження оплати;
  2. скільки днів до закриття замовлення: поки цей час не закінчиться, у випадку спірної ситуації, Аліекспресс гарантує вам отримання товару, або грошей. Тобто якщо ви прийдете на пошту Росії (скажімо), і вам повідомлять що ваша покупка відправлена ​​назад (або взагалі не була відправлена, застрягла десь в Китаї) - то магазин поверне вам гроші! Свого роду, захист (взагалі, таке буває рідко, але все ж ... там, де гроші, не можна все передбачити). Якщо час закінчується, а посилку ви ще не отримали - просто продовжите його;
  3. номер відстеження: потрібен, щоб відстежити, де ваша покупка (можна переглянути щодня, як вона доставляється).

До речі, для того щоб дізнатися номер відстеження, натисніть на посилання "Детальніше".

Детальніше про замовлення

Номер відстеження, зазвичай, представляє з себе список цифр і букв на латиниці. Його можна скопіювати і ввести на сайті пошти Росії (або іншої компанії, яку ви вибрали для доставки), щоб дізнатися де ваша посилка.

Важливо: не всі посилки відправляються з номером відстеження. Іноді, дуже дешеві і малогабаритні товари - можуть відправити мало не в звичайному конверті, у якого немає номера відстеження (це, на мій погляд, найгірший сценарій ... Трапляється, що такі посилки губляться).

Номер відстеження - по ньому можна дізнатися, де зараз посилка

❺  КРОК 5: Відслідковуємо посилку і забираємо її на пошті (або обраної вами службі доставки)

Щоб відстежити свою посилку, скопіюйте та вставте свій номер відстеження (також його називають трек-код) на сайті пошти Росії (або іншої компанії, яку ви вибрали для доставки). Просто, пошта - найпопулярніший вид доставки, тому я роблю акцент на ній.

Як відстежити і знати де посилка з Китаю // Скріншот з сайту пошти Росії

Щоб вручну не перевіряти кожен раз, де ваша посилка, рекомендую автоматично настроїти повідомлення на свій e-mail (або навіть на свій телефон у вигляді SMS). Таким чином, ви будете завжди знати де посилка, і не забудете про неї. Як це зробити, я розповідав в одній зі своїх статей, посилання нижче.

? На допомогу!

Як відстежити і знати де посилка з Китаю (щоб не втратити і не забути про неї) - //ocomp.info/kak-otsledit-i-znat-gde-posyilka.html

Після того, як побачите повідомлення, що посилка доставлена ​​в пункт призначення, і її можна забрати - йдете на пошту і отримуєте свою покупку (це в хорошому випадку, в не добрий - див. Посилання нижче)!

До речі , якщо на пошті виникне конфліктна ситуація, і посилку вам не віддають , рекомендую ознайомитися ось з цією статтею: //ocomp.info/pochta-ne-otdaet-posyilku.html

*

На цьому сьогодні у мене все.

За доповнення по темі - щиро вдячний (коментарі відкриті).

Успіхів!

?

Перша публікація: 04.01.2018

Змінено: 14.10.2019