Програми для створення слайд-шоу ✨ (відео з фото з музикою): топ-5 для початківців

Всім доброго здоров'я!

До мене нерідко "прилітають" питання щодо створення невеликих красивих відео / слайд-шоу (особливо перед яким-небудь святами). ✨

Багато користувачів приблизно уявляють, що потрібно підібрати кілька красивих фото, музику, а ось як потім все це скомпонувати і зібрати по-єдине, щоб вийшло красиво і зі смаком ... (та й щоб не витрачати для цього годинник вільного часу). Тут, звичайно, питання ...

У цій замітці порекомендую кілька найбільш простих і доступних програм, які допоможуть навіть зовсім початківцям хвилин через 15-20 створити своєї перше відео (слайд-шоу).

Зрозуміло, я розумію, що "на смак і колір - товаришів немає" (і більш досвідчені скажуть, що треба брати щось інше) , але все ж ... Починати треба з малого, а потім, "набивши" руку - перейти до більш складних інструментів. ?

І так ...

*

Створюємо сайд-шоу: кращі програми для новачка

? Варіант 1: Фото-ШОУ ПРО ✨

Офіційний сайт: //fotoshow-pro.ru/

Інструкція (мій приклад покрокового створення слайд-шоу)

Фото-ШОУ - створення проекту

Хороша добротна програма, призначена для створення красивих і якісних слайд-шоу. Окремо відзначу, що вона повністю російською мовою (все меню, назви ефектів і т.д.).

Відрізняється від більшості іншого ПО тим, що всі дії в ній виконуватися по кроках :

  • спочатку вона вам пропонує додати фотографії в проект;
  • потім розставити їх в потрібному порядку;
  • додати красиві ефекти і переходи, привітання, написи тощо. (шаблонів в Фото-ШОУ десятки ... Є з чого вибрати);
  • поставити свою фонову музику;
  • і зберегти готове слайд-шоу. Зручно ?! ✨

Для початківців - однозначно рекомендую до ознайомлення!

*

? Варіант 2: VSDC Free Video Editor

Офіційний сайт: //www.videosoftdev.com/ru

VSDC Free Video Editor - головне вікно після запуску

Це повноцінний редактор відео. Програма дещо складніше, ніж попередні, зате у неї в арсеналі куди більше функцій і можливостей (рекомендував би її тим, хто вже більш-менш призвичаївся з попередніми, або раніше мав певний досвід роботи з відео).

До речі, зверніть увагу, що у VSDC Free Video Editor є спец. заготовка у вигляді слайд-шоу (☝). При її активації, програма "допоможе" додати всі необхідні файли в проект, ефекти, переходи (це дещо спрощує роботу з редактором).

Не можу не відзначити, що програма ця "всеїдна" і дозволяє працювати практично з будь-якими аудіо- і відео-файлами: AVI, MP4, MKV, MPG, WMV, 3GP, FLV, MP3, WAV, WMA, FLAC, PCM, OGG, AAC, M4A, AMR.

VSDC Free Video Editor - робота зі слайд-шоу

*

? Варіант 3: Bolide Slideshow Creator

Офіційний сайт: //rus.slideshow-creator.com/

Bolide Slideshow Creator - приклад роботи з програмою

Ще одна досить проста програма (аналогічно першої). Відрізняє її від Фото-ШОУ меншу кількість ефектів, переходів, 3D-написів, підказок тощо. "Заготовок". (до речі, вона також повністю російською, і безкоштовна!)

Проте, її можливостей сповна вистачає для створення повноцінного відео з фотографіями і музикою (це відмінний доп. Подарунок і пам'ять на найрізноманітніші події: весілля, день народження, ювілей, або будь-який інший свято!).

До речі, Bolide Slideshow Creator дозволяє зберегти отриманий проект в усі найпопулярніші формати відео: MKV, AVI, FLV, MP4 або WMV.

*

? Варіант 4: Wondershare DVD Slideshow

Офіційний сайт: //www.wondershare.com/

Wondershare DVD Slideshow - приклад роботи з програмою

Незважаючи на те, що ця програма на англійській мові - вона заслуговує на пильну увагу!

По-перше , у неї простий і покроковий інтерфейс, який вас швидко проведе через всі етапи створення слайд-шоу (а її "всеїдність" графич. Форматів не змусить вас щось довго і нудно кодувати).

По-друге , в неї вбудовані десятки / сотні ефектів (серед них є і унікальні!). Як вам, наприклад, кролик з мультика (☝), який буде показувати ваші фото і розповідати, що на них зображено? Тут це легко можна зробити!

По-третє , готове відео легко можна оптимізувати як для перегляду на ТВ, так і для телефонів / планшетів. Програма дозволяє підготувати і зберегти відео практично для будь-яких пристроїв.

Примітка: якщо ви зовсім не "дружите" з англійським - можете спробувати пошукати русифікатор (офіційних немає, але в мережі були "аматорські" ...).

*

? Варіант 5: Ashampoo Slideshow Studio

Офіційний сайт: //www.ashampoo.com/

Ashampoo Slideshow Studio - головне вікно програми, робота з проектом

Продукт від компанії Ashampoo явл. однією з найбільш універсальних програм (зі свого сегмента ...). Вона добре підходить як для підготовки відео для ПК, так і під приставки, iPad, смартфонів, ТБ і ін. Пристроїв.

До того ж, в її арсеналі просто величезну кількість шаблонів, переходів, ефектів та ін. Цікавих "штук" (є, де розгулятися багатої фантазії ?).

особливості:

  1. кілька вбудованих майстрів для швидкого створення слайд-шоу;
  2. збереження відео в формати MKV, VP9 і MP4 (і дозволом до 4K!);
  3. можливість запису відео на DVD або Blu-ray диски;
  4. велика різноманітність шаблонів і ефектів;
  5. підтримка всіх версія ОС Windows XP / 7/8/10 (32/64 bits).

*

? Ще одна альтернатива

У сучасній версії Windows 10 є вбудований відеоредактор (принаймні в моїй версії 1909 ... ?).

? На допомогу!

Як запустити оновлення Windows 10 (до останньої актуальної версії)

*

Відрізняється він вельми простим і лаконічним інтерфейсом (і можливостями). Є всього кілька кнопок для додавання фото і відео, музики, регулювання тривалості показу певних кадрів, кілька ефектів. Див. Приклад нижче. ?

Редагування відео, вбудований в Windows 10

Проте, якщо вам потрібно зробити що-небудь зовсім просте і нехитре - цей вбудований редактор може стати хорошим рішенням!

До речі!

Відкрити його і знайти вкрай просто: достатньо клікнути по значку "Лупи" поруч з ПУСК, і в пошуковий рядок вписати "Редагування відео ...". ?

Як знайти відеоредактор

*

Доповнення і коментарі по темі - вітаються!

Успіхів!

?