Як збільшити кількість золота, патронів, часу, зброї, життєвої енергії в іграх (або як пройти складну гру)

Всім доброго часу доби!

Багато при проходженні ігор нерідко стикаються з нестачею певних ресурсів: золота, патронів, часу, енергії та ін. Причому, в ряді випадків через це гра стає практично не прохідною ...

У цій статті хочу показати один хитрий "трюк": ми просто збільшимо кількість золота, одержуваного за хід, в 800 разів! Зрозуміло, цей метод можна використовувати для практично будь-яких ігор і будь-яких числових значень, які ви в них бачите.

Примітка: виняток становлять мережеві ігри, де основні дані зберігаються на сервері. Спробувати, звичайно, можна, але в більшості випадків - значення просто не зміниться ...

І так ...

В допомогу!

Не можу пройти гру! Програми-помічники, коди і підказки до ігор - //ocomp.info/pomogut-proyti-igru.html

*

Як змінити будь-які числові значення в іграх

Вибір і установка утиліти

Для вирішення нашої задачі знадобитися спец. утиліта, яка може просканувати всі значення, з якими працює гра, і вибрати з них саме те, що шукаємо ми. Я рекомендую зупинитися на  Cheat Engine .

Cheat Engine

Сайт розробника: //www.cheatengine.org/

Ця програма справжній сканер пам'яті, в яку вбудований шістнадцятковий редактор і відладчик. Призначена для роботи з комп'ютерними іграми. Cheat Engine дозволяє отримати доступ до всіх значень, з якими працює гра (що в свою чергу дозволяє будь-яке з них замінити на своє).

До речі, програма також може створювати автономні файли (трейнери), які можна використовувати на комп'ютерах де немає Cheat Engine.

Взагалі, Cheat Engine вміє робити багато ще чого цікавого (але в цій статті на цьому не зупиняюся).

Запуск гри і її додавання в Cheat Engine

І так, спочатку необхідно запустити гру (в якій ви хочете змінити певні значення) і згорнути її (за допомогою кнопок Win або Alt + Tab).

Далі потрібно перейти в програму  Cheat Engine і натиснути кнопку "Пошуку" (див. Скріншот нижче) - в списку програм вибрати запущену гру і натиснути на "Open" .

Відкриваємо потрібну гру в програмі Cheat Engine

Перший пошук потрібного значення

Тепер уважно! 

Переходимо у вікно згорнутої раніше гри і знаходимо те значення, яке хочемо поміняти. У своєму прикладі я зміню кількість золота, одержуваного за хід. Поточне його значення дорівнює 10 (див. Скрін нижче).

+10 золота за хід - спробуємо змінити значення (скріншот з гри Civilization IV)

Запам'ятовуємо це число ( 10 ) і звертаємо гру (Win або Alt + Tab). У Cheat Engine в рядок "Value" необхідно вказати це число і натиснути на кнопку "First Scan" (перше сканування).

Далі ви повинні в стовпці зліва побачити кілька рядків (адрес) в пам'яті, де зустрічається це значення (дуже рідко відразу знаходиться тільки один рядок - якщо у вас так, можете відразу ж пропустити наступні два кроки статті).

Перший пошук значення / Клікабельно

Тепер нам потрібно якось серед списку знайдених значень знайти саме те, яке відповідає за золото (змінювати їх все відразу - небезпечно, тому що це може привести до помилок в грі).

Відсіюємо зайві і випадкові значення

Щоб відсіяти все зайві числа - зайдіть знову в згорнуту гру і дочекайтеся того моменту, коли у вас зміниться шукане значення (неважливо на скільки, головне щоб замість 10, яке було раніше, з'явилося інше число). У моєму прикладі число стало дорівнює 17.

Було 10 - стало 17 (скріншот з гри Civilization IV)

Як тільки це сталося, запам'ятайте нове число і скрутіть гру. У Cheat Engine в рядок "Value" вкажіть нове число ( 17 ) і натисніть "Next Scan" . Зверніть увагу (див. Скрін нижче), що в меню зліва (адреси) залишиться набагато менше рядків (тобто ми все ближче саме до тією адресою, яка відповідає за золото в грі).

Відсіюємо зайві значення (кнопка Next Scan)

❺ 

Відсіюємо ще раз ...

Тепер нам потрібно ще раз провернути операцію відсіювання. Знову повертаємося в гру і чекаємо, коли кількості поступаемого золото зміниться. У моєму прикладі значення 17 змінилося на 18 .

Як тільки це сталося, запам'ятовуємо нове значення і звертаємо гру, в "Value" (в Cheat Engine) вказуємо 18 (замість 17) і натискаємо "Next Scan" . Як бачите на скрині нижче - залишається тільки одне значення (адреса), який точнісінько слід за зміною курсу золота - значить саме воно і відповідає за нього.

Залишилося одне значення - саме воно і відповідає за золото

Примітка: в вашому випадку, можливо, буде потрібно відсіювати ще 1-2 рази, поки буде знайдено саме те значення, яке потрібно.

❻ 

Змінюємо значення так, як потрібно нам

Тепер, знаючи потрібну адресу пам'яті - ми може змінити значення в ньому на будь-яке інше, яке потрібно нам!

Для цього спочатку натисніть по ньому правою кнопкою мишки і виберіть в меню "Add selected addresses to the addresslist" (тобто занести адресу в обране, щоб наступного разу не вишукувати його знову ...).

Додаємо в обране (щоб не вишукувати його кожен раз)

Після клікніть по значенню (в моєму випадку воно 18 , в вашому - буде інше) - і вкажіть нове, яке потрібно вам. У своєму прикладі я 18 замінив на 8000!

Вказуємо нове значення

❼ 

Завдання виконано: від 10 до 8000 золота за 2 хвилини!

Запустивши згорнуту гру (і зробивши хід) - ви побачите, що значення, яке ми змінили в Cheat Engine, змінилося і в грі. Тепер її досить легко пройти ...

Тепер гра проходиться легше легкого - золота багато (скріншот з гри Civilization IV)

В общем-то, виконуючи кроки аналогічно, ви легко зможете змінити будь-які числові значення в більшості ігор.

*

На цьому поки все, доповнення завжди вітаються ...

Всього найкращого! 

?