«Робимо» Аліекспресс російським і з цінами в рублях - настройка інтерфейсу магазину

Всім доброго дня!

Аліекспресс за останні кілька років став одним з лідерів з продажу різної техніки в нашу країну. Але, на жаль, є у цього онлайн-магазину один невеликий недолік - не так уже й рідко частина інтерфейсу сайту відображається на англійському (що дуже незручно для тих, хто не вивчав цю мову).

Теж саме стосується і цін : долари-доларами, але, коли кожен день все купуєш в рублях, і гроші на банківській картці також в рублях - цінники в USD далеко не так наочні і зрозумілі.

У цій статті приведу кілька заміток по налаштуванню інтерфейсу Аліекспресс (переведемо його повністю на російську, а також оптимізуємо ціни в "рублі". До речі, в цьому нам допоможе браузер Chrome). Чи не претендую на істину в першій інстанції, і все ж ...

? Це корисно!

Як замовити товар на AliExpress зі знижкою - //ocomp.info/kak-zakazat-tovar-na-aliekspres.html

*

Налаштування інтерфейсу Аліекспресс

адреса сайту

//ru.aliexpress.com

І так, перше, на що потрібно звернути увагу - це адресний рядок браузера, який в ній URL.

За замовчуванням, головна сторінка магазину:  www.aliexpress.com , нам же потрібна русифікована версія: //ru.aliexpress.com . Взагалі, якщо магазин правильно визначив вашу геолокацію - ця сторінка повинна відкриватися автоматично, але відбувається це не завжди ...

адреса сайту

Доставка, мова, валюта

Далі зверніть увагу на верхнє меню сайту (його праву частину). У ній є спец. вкладка, що дозволяє вибрати мову інтерфейсу, валюту, і країну (місто, район) для доставки. Як це все виглядає представлено на скріншоті нижче.

Доставка, мова, валюта

Примітка!

Незважаючи на те, що ціни ми перевели в рублі - фактично вони залишилися також в доларах (просто магазин автоматично перераховує їх за сьогоднішнім курсом ЦБ). Зрозуміло, якщо рубль почне падати щодо долара - рублеві ціни поповзуть вгору (хоча доларовий прайс буде стояти на місці). Така ось арифметика ... ☝

Що щодо опису товару

Взагалі, для багатьох популярних товарів в Аліекспресс вже є російське опис, однак деякі моменти можуть бути не переведені до кінця (наприклад, ряд характеристик, деякі властивості і т.д.). Зараз з цим стало набагато краще, але ось кілька років тому ...

Причому, як правило, більшість браузерів (той же Chrome) пропонує авто-переклад сторінок, тільки, якщо вони повністю іноземною мовою (а ось з напів-російськими сторінками - такого не відбувається).

Що можна зробити (для Chrome):

1) Якщо побачите десь іноземний текст, який хотілося б зрозуміти, перш ніж замовляти товар - натисніть в будь-якому вільному місці веб-сторінки правою кнопкою мишки і в меню оберіть опцію "Перевести на русский" .

Перекласти на російську / браузер Chrome

2) Далі браузер спробує автоматично відобразити сторінку російською. Якщо цього не вдалося зробити, ви побачите відповідну помилку (Див. Скрін нижче). В цьому випадку - клікніть по кнопці "параметри" .

Параметри (не вдалося перевести сторінку на російську)

3) Після, вкажіть вихідний мова - англійська (якщо замість нього на сторінці є якісь ієрогліфи - тоді китайський ), і натисніть кнопку "Перевести" .

Англійський російський

4) Ву-а-ля, опис було переведено на великий і могутній. Тепер можна зрозуміти, що мають на увазі китайці ... Див. Скріншот нижче.

Переклад опису товару виконаний!

Спілкування з продавцями

Якщо щодо якогось товару виникла суперечка або ви хочете попросити запакувати товар краще (щоб на нашій пошті з ним нічого не сталося) - спілкуватися з продавцем доведеться англійською (або китайською, що не легше ?).

Мовами не володію ...

Найбільш простий спосіб це робити за допомогою онлайн-перекладачів. Посилання на кращі з них залишаю нижче ...

? На допомогу!

Онлайн перекладачі та словники з вимовою слів: переводимо з англійської на російську, і дізнаємося правильну вимову - //ocomp.info/onlayn-perevodchiki-s-proiznosheniem.html

*

Додатки по темі - будуть до речі! ..

Всього найкращого!