Як поміняти і приховати IP-адресу комп'ютера і телефону

Питання від користувача

Добрий день.

Підкажіть, як мені поміняти мій IP-адреса: нічого поганого робити не збираюся. Просто мене заблокували по IP на одному з сайтів знайомств, і я не можу його більше переглядати ... Принаймні мені на пошту прийшов таке повідомлення ...

{Решта питання вирізане, т.я. не інформативна}

Добрий день.

По-перше, відразу варто сказати, що сайтів знайомств багато (вибирайте ...).

По-друге, перш ніж будемо "щось міняти" слід зробити пару ремарок і пояснити кілька важливих моментів про IP-адресу (інакше для початківців - стаття вийде у вигляді "мішанини" ...).

По-третє, заздалегідь зазначу, що ця замітка не розрахована на те, щоб ви могли повністю приховати своє перебування в мережі (і вас ніхто не зміг знайти). Матеріал розрахований на недосвідчених користувачів, хто хоче дізнатися трохи більше в цій тематиці ...

І так, вступ завершено (?), тепер про все по порядку ...

*

Основні питання по IP

Типи IP-адрес: основне, що слід знати

Для простоти розуміння візьму в приклад саму звичайну ситуацію: припустимо у вас вдома стоїть Wi-Fi роутер, через який ПК, ТБ, телефон та ін. Пристрої отримують доступ в Інтернет.

У вашого ПК в даному випадку буде 2 IP-адреси:

  • локальний (внутрішній): по ньому можна підключитися до ПК з ін. комп'ютерів (ноутбуків), з'єднаних також з цим Wi-Fi роутером (наприклад, для гри по локальній мережі). Якщо вам потрібно поміняти цей локальний IP - то це робиться ?в налаштуваннях роутера;
  • зовнішній: цю адресу виділяє вам Інтернет-провайдер, коли ви виходите в мережу (і саме його "бачать" різні сайти і сервіси в Інтернет). Під "зміною IP-адреси" зазвичай розуміють зміну саме цього типу IP!

До речі , щоб дізнатися свій локальний і зовнішній IP-адреси - скористайтеся ? утилітою Speccy (посилання на офіц. Сайт). ?

Speccy - перегляд IP-адрес, розділ Network

Також для перегляду зовнішнього IP можна скористатися сайтом ? 2IP.ru (не реклама, просто він інформативний і URL зручно набирати навіть на телефоні).

Скріншот з сайту 2IP

Крім цього, є ще одна деталь - зовнішній IP-адреса   (як і локальний, але він нас не цікавить ...) може бути 2-х видів:

  1. постійним (статичним): тобто не мінятися при кожному виході в мережу;
  2. динамічним: при підключенні до Інтернет - провайдер буде вам виділяти один з вільних IP (зрозуміло, IP періодично буде змінюватися).

Якщо локальний IP можна дуже просто зробити статичним (в настройках роутера прив'язати ваш MAC-адресу до конкретного адресою), то ось із зовнішнім IP - все не просто: тут багато що залежить від вашого провайдера (зазвичай, статичний IP оплачується окремо ...).

*

Що можна дізнатися по IP

Ще один дуже популярний питання ...

При деякому "округленні" IP-адреса можна порівняти з номером телефону: тобто по IP можна дізнатися приблизно стільки ж, скільки за номером ...

Що входить в цей список:

  • ваша країна перебування;
  • ваше місто і район;
  • назва провайдера, через якого ви підключені;
  • в деяких випадках: e-mail, телефон та ін. дані (якщо вони "випадково" потрапили в кеш пошуковиків);
  • варто відзначити ще одну деталь: офіц. органи можуть звернутися із запитом до вашого провайдера і дізнатися хто володів в такий-то час цим IP - після отримати всі контакти: на кого зареєстровано підключення, паспортні дані цієї людини і т.д.

Примітка: для отримання основних відомостей по якомусь IP - досить його скопіювати і вставити в спец. форму на сайті ? 2ip.ru (як аналог: можна скористатися ? pr-cy.ru)

Приклад перегляд відомостей по IP-адресою // на телефоні

Більш докладно про це питання я розповідав в одній зі своїх минулих нотаток, рекомендую (?).

? На допомогу!

Що приховує IP, можна впізнати за нього мою адресу - коротко про головне

*

Як можна змінити зовнішній IP-адреса

Варіант 1

Якщо ваш Інтернет-провайдер при кожному підключенні видає вам новий вільний IP (динамічний адресу) - то, як логічний варіант: просто на час відключитися від мережі (наприклад, можна відключити роутер від електромережі та почекати 2-3 хв.).

При новому підключенні, ймовірно, ваш IP зміниться ...

Варіант 2

Дуже зручним варіантом для початківців може стати браузер ? Opera (посилання на офіц. Сайт). Справа в тому, що в цьому браузері є вбудований VPN і приватний режим (актуально і для ПК, і для смартфонів).

Задіявши ці режими - ваш російський IP зміниться на європейський ... (?)

Opera - включаємо VPN і приватний перегляд

Opera навіть не дозволяє зробити скрін з екрану телефону

варіант 3

Для повної * анонімності можна скористатися браузером ? TOR. Працює він трохи повільніше тих же Chrome або Edge, зате ваше з'єднання зашифроване і реальний IP прихований ...

варіант 4

Ну і не можу не відзначити, що зараз (крім перерахованого вище) - дуже багато сервісів, що надають послугу VPN (приватної віртуальної мережі). Вона дозволяє зашифрувати ваше підключення і убезпечити передані дані (+ допомагає приховати IP).

Причому, встановивши спец. додаток - ваш IP буде прихований не тільки в браузері, а й ін. програмах, що працюють з Інтернет. Взагалі, більш детально про VPN у мене була окрема замітка, рекомендую (?).

? На допомогу!

VPN: що це і навіщо потрібно? Як користуватися VPN (прості безкоштовні варіанти)

*

Додатки по темі в коментарях - вітаються!

Всього найкращого!

?