Боюся здавати в ремонт ноутбук / ПК, тому що на ньому приватна (приватна) інформація. Що можна зробити?

Питання від користувача

Добрий день.

У мене зламався ноутбук, і я поки працюю за старим ПК (добре, що не викинув ...). Збирався віддати його в ремонт, але боюся, так як на жорсткому диску є приватна інформація, яку не хотілося б нікому показувати (раптом ремонтники зможуть скористатися їй і отримати доступ до моїх грошей ... Ну ви розумієте?). Що можна зробити?

Добрий день.

Суть переживань зрозуміла ? ...

Взагалі, багато користувачів істотно переоцінюють цінність своїх даних. Нікому не потрібні ваші завантажені з інтернету фільми, картинки, ігри і т.д. Навіть якщо мова йде про якісь особисті фото - то адже більшість з них завантажені і так в соц. мережі ...?

Мабуть, певні переживання можуть викликати збережені паролі і логіни до інтернет-банкам, гаманцях, поштою, і т.д. Все-таки, люди всі різні, і хіба мало ...

*

Як можна убезпечити свої дані перед ремонтом

Варіант 1: видаліть браузери, особисті файли та ін.

Цей спосіб підійде в тому випадку, якщо поломка вашого пристрою дозволяє на ньому хоч щось ще робити ...

Так ось, більшість даних до різних сервісів, як правило, збережені в браузері. Якщо з ноутбука видалити ваш робочий браузер, блокнот з нотатками (якщо ви використовуєте), папку з документами і окремі приватні файли - то в общем-то, переживати не буде про що ...

В допомогу!

1) Як повністю видалити програму з комп'ютера, щоб не залишилося хвостів, записів в реєстрі і тимчасових файлів - //ocomp.info/ne-udalyaetsya-programma.html

2) Як видалити видалені файли (щоб їх не можна було відновити) - //ocomp.info/kak-udalit-udalennyie-faylyi.html

Скажу навіть більше, у працівників сервісу, як правило, немає особливого бажання, а часто і часу вивчати файли на диску чергового зламаного пристрої (уявіть, вони їх бачать по багато разів і кожен день).

І якщо "лихому" людині з сервісу (гіпотетично, якщо ремонт робити буде він) не потрапить на очі ваш робочий браузер із закладкою "гаманець від ..." - шукати на диску з 99,99% вірогідність він нічого не буде ... (та й видаливши фали за інструкціями, посилання на які наведені вище, відновити нічого не вдасться)

Варіант 2: перед походом в сервіс - вийміть диск з пристрою

Цей спосіб один з найбільш надійних (і згодиться навіть, якщо ноутбук перестав включатися і Windows не завантажується).

Примітка! Якщо ваш пристрій нове - то розбирання і вилучення диска може бути причиною у відмові від гарантійного обслуговування ...

Як правило, у багатьох ноутбуків для того, щоб дістатися до диска - досить відкрутити гвинти захисної кришки і прибрати її. Див. Фото нижче.

Знімаємо захисну кришку

Під нею можна знайти ОЗУ і диск, встановлений на окремі санчата. Далі зняти його не буде складно ...

Жорсткий диск в ноутбуці, як його зняти

До речі, зверніть увагу, що на багатьох сучасних ноутбуках на додаток до жорсткого диска встановлений SSD M2. Зрозуміло, всі програми і Windows встановлені на ньому.

Представляє він з себе невелику плату (нагадує ОЗУ), розміром 22 * ​​80 мм (найчастіше ...).

SSD M2 в ноутбуці від HP

Варіант 3: попросіть в сервісі дістати накопичувач при вас і заберіть його з собою

Ще один досить непоганий спосіб. Причому, використовувати його можна навіть в гарантійних сервісах (можливо, за "зайве" занепокоєння ремонтників доведеться кілька доплатити, але спокій і збереження даних адже цінується вище?).

*

Додатки по темі вітаються ...

Успіхів!

?