Яндекс Гроші - як користуватися: поповнити, перевести на ін. Гаманець, вивести на карту або банківський рахунок

Доброго дня!

Ви ніколи не стикалися з тим, що переклад з карти на карту (або класичний "міжбанк") йде 5 робочих днів? І це в XXI столітті! Коли потрібно з кимось швидко розрахуватися - це нікуди не годиться!

Для швидких розрахунків в мережі по нашій країні дуже зручно користуватися Яндекс Грошима (або просто ЯД ). Особливо після того, як з'явилася можливість замовити "реальну" пластикову карту і використовувати її як банківську (про це пару слів нижче).

Власне, в цій статті хочу накидати невеликий огляд Яндекс Грошей з усіма найчастішими і типовими завданнями, з якими стикається кожен починаючий користувач (до речі, як помічаю, багато якраз через непорозуміння цих моментів - не поспішають використовувати зручну платіжну систему).

І так ...

*

Як користуватися Я ндекс Грошима

Офіційний сайт: //money.yandex.ru

Основні плюси (а навіщо вони взагалі потрібні)

Якщо дивитися в цілому незважаючи на те, що у нас досить непогано розвиваються інтернет-банки, все-таки їх функцій явно недостатньо для розрахунків в мережі. Наприклад, багато хто з банків "задирають" комісії за переклад, за деякими картками не проходять платежі, перекази йдуть довго, та ін. Проблеми.

Тому, як я вважаю, для швидких інтернет-розрахунків в нашій країні - дуже навіть не зайвим буде мати гаманець ЯД (який позбавлений цих недоліків)!

Нижче перерахую основні плюси:

  1. досить широка поширеність (більшість інтернет-магазинів в мережі приймають Яндекс Гроші);
  2. можливість замовити пластикову карту і прив'язати її до гаманця (в результаті ви зможете їй розплачуватися в будь-яких магазинах, як звичайною банківською). До речі, їх карту можна задіяти для Android Pay і розплачуватися їй з телефону;
  3. кошти з гаманця на гаманець переводяться практично миттєво і з досить демократичною комісією 0 ÷ 0,5% (на відміну від того ж банківського переказу, який може тривати 3 ÷ 5 днів);
  4. можливість переказувати кошти навіть по e-mail адресою (і навіть тому, хто не зареєстрований в системі!);
  5. наявність яких-ніяких гарантій від недобросовісних продавців: якщо ви оплатили покупку, а вам не відправили товар, підтримка Яндекс Грошей допоможе розібратися (можливе повернення коштів протягом 90 днів);

    Така штука з'являється при оплаті якого-небудь замовлення за допомогою Яндекс грошей

  6. можливість оплати ЖКГ, рахунки телефону, держпослуг, різних штрафів, і т.д. (В тому числі і по штрих-коду, встановивши їх спец. Додаток на телефон);
  7. можливість збирати гроші на різні цілі (створивши за пару кліків спец. форму і розміщуючи її на сайтах в інтернеті);
  8. регулярні акції: нерідко проводяться різні конкурси, нараховуються бали (кешбек), знижуються комісії.

    Заощадив 435 рублів

Реєстрація, прив'язка банківської карти

Для реєстрації в ЯД вам знадобляться:

  1. робочу адресу e-mail (на нього будуть приходити різні повідомлення, деякі операції по налаштуванню доведеться підтверджувати поштою. Плюс, знаючи ваш e-mail вам можуть по ньому зробити переклад). Про те, як створити пошту;
  2. мобільний телефон (важливо, щоб номер телефону був зареєстрований на вас - тому що на нього будуть приходити SMS для підтвердження перекладів);
  3. паспортні дані (в общем-то, зараз це всюди ...).

Якщо все це є - переходите на офіційний сайт (посилання привів трохи нижче) і запускаєте процедуру реєстрації (використовуйте велику кнопку "Створити гаманець").

Сайт Яндекс Грошей - //money.yandex.ru

створити гаманець

Після чого з'явиться невелика реєстраційна форма: потрібно вказати свій пароль, телефон і пошту для отримання повідомлення (реєстрація істотно прискорюється, якщо у вас є пошта на Яндексі).

Форма регістрації

Після реєстрації і авторизації на сервісі: у верхній правій частині вікна побачите свій баланс: клацнувши по ньому відкриється ваш номер гаманця і його статус .

Мій гаманець ЯД

До речі, в ЯД існує (на сьогоднішній день) 3 варіанти гаманців: анонімний, іменний, і ідентифікований. Відразу після реєстрації у вас буде статус аноніма, і досить суттєві обмеження.

Щоб отримати іменний статус: достатньо заповнити свій профіль - ввести паспортні дані та ІПН (як дізнатися ІПН за паспортними даними).

Статуси гаманців

Примітка! Якщо у ви користуєтеся послугами Ощадбанку, то в ЯД є спрощена процедура отримання ідентифікованого гаманця. Досить погодитися на те, щоб дані ЯД отримали від Ощадбанку (підтвердження по SMS).

Якщо дані з Ощадбанку збігаються на 100% з тими, що ви вказали при реєстрації в ЯД - ідентифікація буде пройдена!

Як поповнити свій гаманець: способи

Спосіб 1: за допомогою карти / готівки

Найпростіший, безпечний і швидкий спосіб - це скористатися кнопкою "Поповнити", яка знаходиться поруч з вашою сумою коштів на гаманці.

Зверніть увагу, що поповнити гаманець можна різними варіантами: з банківської карти (форма стандартна, см. Скрін нижче), готівкою (в салонах Евросети, в Ощадбанку, зв'язковим та ін.), З мобільного телефону (висока комісія!), І через Ощадбанк онлайн.

До речі, свою банкову карту можна прив'язати до гаманця, щоб не вводити кожен раз її реквізити.

З банківської карти

Найбільш вигідний спосіб поповнення - через систему Сбербанк онлайн: комісія 0% (тобто відсутня).

З Ощадбанку 0%!

Спосіб 2: давши номер свого гаманця "доброзичливцям"

Якщо вам хтось повинен кошти (або хоче зробити вам приємне ) - то ви можете просто скинути йому свій номер гаманця (або візитку, см. Скріншот нижче).

Посилання для того, щоб вам хтось міг перевести кошти

Спосіб 3: створивши форму, і розмістивши її, наприклад, в соц. мережах

Якщо ви збираєте кошти для благодійності (наприклад, щоб комусь допомогти з лікуванням), то в ЯД зручно створювати спец. форми (розділ "Як збирати гроші").

Як збирати гроші

Таку форму можна легко розмістити на різних сайтах, і користувачі зможуть переводити вам кошти зі своїх банківських карт, телефону, Яндекс Грошей. Штука набагато зручніше, ніж просто переклад за номером банківської карти ...

Приклад форми для збору коштів

Спосіб 4: за допомогою обмінників

Моніторинг обмінників: //www.bestchange.ru/sberbank-to-yandex-money.html

Попередження: вибирайте тільки надійні обмінники, у яких сотні позитивних відгуків.

Вельми вигідно поповнити гаманець в ЯД можна за допомогою різних обмінників (нерідко, вони можуть давати 1 ÷ 1,5% зверху! У цьому є, звичайно, ризик, але, якщо використовувати тільки перевірені роками сервіси - ризик мінімальний). Для моніторингу цін зручно використовувати сервіс Bestchange (там же наводяться відгуки про сервіси).

Bestchange - вибір обмінника (для ЯД)

Як перевести кошти на інший гаманець (в т.ч. з 0% комісією)

Тут все досить просто .

Спочатку необхідно відкрити вкладку "Грошові перекази" , ввести номер телефону або номер гаманця, або пошту того, кому ви хочете переказати кошти. Потім вказати суму і підтвердити переказ за SMS-кодом. Див. Скріншот нижче.

Форма для перекладу

До речі, зверніть увагу, що комісія за переказ складає 0,5%. Але є спосіб, як перевести кошти без комісії! Для цього необхідно встановити на смартфон додаток Яндекс Грошей і перевести кошти з нього. Див. Приклад нижче.

Посилання на додаток ЯД (Google Play): //play.google.com/store/apps/details?id=ru.yandex.money&hl=ru

Переказ коштів через додаток на смартфоні

До речі, додаток на смартфоні дозволяє оплачувати різні квитанції, податки, тощо. "Добро" по штрих-коду, що дуже зручно. Решта функціонал ідентичний класичному веб-інтерфейсу.

Хочу звернути увагу! Переклади в Яндекс Деньгах йти практично моментально (по всій Росії), в відмінні від банківських переказів. Причому, з мінімальною комісією!

Виведення коштів на банківський рахунок або карту

Спосіб 1: за допомогою карти ЯД

Один з найбільш зручних способів зняття коштів з рахунку ЯД - це використовувати пластикову карту (можна замовити всього за 200 руб., Карта видається на 3 роки). Використовувати її можна в будь-якому банкоматі будь-якого банку (тобто це класична карта MasterCard, можна використовувати замість банківської).

Карта ЯД / Як приклад

На даний момент можна зняти 10 000 руб. в місяць без комісій (в будь-якому банкоматі російського банку).

Спосіб 2: через форму на сайті ЯД

Ще один досить швидкий і найочевидніший спосіб вивести кошти - це скористатися кнопкою "Зняти". Можна вибрати варіант виведення коштів на банківську карту (або рахунок) або в іншу платіжну систему (Ківі, Вебмані і т.д.).

Зазначу, що термін виведення залежить від роботи вашого банку: тобто кошти можуть "впасти" на карту через 3 хв., а можуть через 3-4 дня!

Комісія в цьому випадку складе 3% + 45 руб. Підтримуються карти Visa, MasterCard, МИР (з останніми стикався кілька разів з неможливістю виведення).

зняти ЯД

Спосіб 3: через обмінники

Також можна вивести кошти за допомогою різних обмінників. Залежно від того, куди ви виводите кошти - курс може бути як дуже вигідним, так і архі-невигідним. Тим більше, що обмінники змінюють курс практично кожен день і він постійно "стрибає" ...

Моніторинг обмінників: //www.bestchange.ru

Обмін ЯД на Ощадбанк

Оплата в звичайних і інтернет-магазинах

Що стосується звичайних магазинів - то замовивши карту ЯД, в них можна розраховуватися як звичайною банківською картою (досить піднести до терміналу і ввести ПІН код).

Оплата покупок з картою ЯД (фото від розробників ЯД)

Що стосується покупок в інтернеті: то тут можна використовувати або карту, або сам рахунок (зробивши з нього переклад). Як правило, в більшості інтернет-магазинів досить змінити спосіб оплати і вибрати "Яндекс Деньги" (далі відкриється стандартна форма, в якій потрібно буде підтвердити оплату ...).

Приклад оплати в інтернет-магазині

До речі, в інтернеті також зручно розраховуватися за допомогою віртуальної карти (така "виртуалка" допомагає, коли ви не хочете "світити" свою реальну карту, якщо, наприклад, купуєте товар в якомусь малознайому магазині).

Для створення віртуальної карти досить увійти в розділ "Карти Яндекс Грошей" і вибрати ону серед різних пропозицій. Див. Скрін нижче.

Замовлення віртуальної карти ЯД

Зазначу, що віртуальна карта - це дуже "урізаний" варіант пластикової карти, що дозволяє виконувати лише невелика кількість операцій ...

*

На цьому поки все ...

Вдалої роботи!