Комп'ютер без жорсткого диска: чи можна за ним попрацювати і як запустити Windows

Питання від користувача

Добрий день.

Підкажіть, чи можна якось запустити Windows, якщо у мене зараз комп'ютер без жорсткого диска (тимчасово).

Просто старий зламався, а новий точь-в-точь обіцяли тільки через тиждень привезти ... (добре, що є телефон, не так нудно )

Добрий день.

У мене теж без жорсткого диска ? (є SSD), і складання колись я приводив теж без нього ... Взагалі, я зрозумів ваше завдання, просто в тій формі, в якій ви спочатку надіслали питання - можна було так інтерпретувати .. .

Тепер без жартів, перейдемо до вирішення питання. ?

*

Чи можна працювати за комп'ютером / ноутбуком без диска (HDD / SSD)

Можна (якщо він справний)!

Але вам потрібно самостійно підготувати спец. завантажувальну флешку, або використовувати ? LiveCD (+ в деяких випадках знадобитися ще одна чиста флешка, не менше, ніж на 40 ГБ).

Зрозуміло, якщо у вас заздалегідь подібні флешки підготовлені не були - то вам буде потрібно робочий ПК з Windows (попросіть сусіда / друга / колегу ...).

Тепер розглянемо пару варіантів "розвитку подій" ...

*

? Варіант 1

Можна встановити повноцінну ОС Windows 10 на флешку (обов'язкова умова: ваш USB-порт і флешка повинні підтримувати USB 3.0 ; розмір флешки не менше 32-40 ГБ).

Ще один показовий приклад: USB 2.0 і USB 3.0 (зверніть увагу на колір, у 3.0 - він синій)

Як це робиться:

  1. завантажуємо чистий образ з ОС Windows 10;
  2. встановлюємо утиліту Dism ++ і запускаємо процедуру відновлення;

    Відновити ОС з образу ISO (Dism ++)

  3. далі вказуємо інсталяційний ISO, флешку (розмір якої 32 + ГБ - саме на неї і встановимо Windows) і натискаємо "OK" (приклад нижче ?).

    Налаштування в Dism ++ перед записом образу на флешку

  4. потім чекаємо вилучення ISO на флешку, після перезавантажуємо ПК / ноутбук, заходимо в BIOS і завантажується з цієї флешки (Windows буде встановлена ​​на цю флешку і на ній можна буде працювати як в звичайній ОС ?) ...

*

Недолік способу: повноцінна Windows дуже "неповоротка" при установці на флешку. Наприклад, одна завантаження системи з USB 3.0 займає 3-5 хв. (Після SSD з його 10 сек. - це випробування!).

? На допомогу!

Як встановити повноцінну Windows 10 на флешку і завантажуватися з неї - докладна інструкція

*

? Варіант 2

Більшості користувачів (швидше за все) не потрібна для тимчасового використання повноцінна ОС. А тому щоб роботу з ПК зробити більш комфортною і швидкою - краще використовувати спец. підготовлені ? LiveCD (я рекомендую збірку від Сергія Стрільця).

Один раз підготувавши таку аварійну флешку - ви в будь-який момент часу зможете завантажитися з неї і попрацювати в Windows (див. Скріншот нижче). В її арсеналі є всі найпотрібніші програми: браузер, офісні редактори, утиліти для роботи з диском і т.д.

Які програми є на LiveCD від Сергія Стрільця

? На допомогу!

LiveCD для аварійного відновлення Windows - моя добірка для початківців (+ опис, як правильно записати флешку).

*

Додатки по темі - вітаються!

Всього найкращого!

?