Як стиснути відео до потрібного розміру (наприклад, щоб відправити його по електро-поштою або записати на флешку, DVD диск і ін.)

Добридень!

При роботі з відео іноді потрібно його стиснути до потрібного розміру: скажімо, хочете ви скинути ролик по електро-поштою, а розмір вкладень до листа обмежений ...; приблизно те ж саме, коли справа стосується CD / DVD дисків, флешок, або якихось онлайн сервісів і т.д.

Ні, можна, звичайно, взяти калькулятор і почати вручну вважати і підганяти бітрейт аудіо-та відео-доріжок. Але все це досить час-затратно і клопітно (принаймні на мій скромний погляд ?).

Але ж є такі конвертери, де "підгонка" параметрів стиснення виконується автоматично, в залежності від того, який розмір відео на виході вам потрібен. Все це робиться буквально 2-3 кліками мишки! Про це, власне, і буде сьогоднішня замітка ...

Примітка!

Для повноцінної роботи з будь-якими відео - рекомендую встановити на ПК один з наборів кодеків - //ocomp.info/kodeki-dlya-video-i-audio.html

*

Стиснення відео до "грама"

ВАРІАНТ 1

Почати статтю хочу з конвертера "Відео-Майстер" . Справа в тому, що в арсеналі цієї програми є одна дуже цікава функція (про яку я згадував вище): ви виставляєте розмір відео, скажімо в 300 МБ, а вона сам розраховує бітрейт, щоб розмір відконвертовано відео не перевищив його. Зручно? На мій погляд, так!

Відео-Майстер

Сайт: //video-converter.ru/

Цей конвертор відео володіє хорошим функціоналом, продуманим інтерфейсом, і він досить простий, що робить його незамінним помічником на ПК! Дозволяє легко і швидко конвертувати відео, не змушуючи вас володіти ніякими професійними навичками. Підтримує більше 500 форматів відео!

До речі, програма повністю російською мовою, і сумісна з усіма сучасними ОС Windows XP, 7, 8, 10.

Розглянемо роботу з конвертером по кроках.

1) Після установки і запуску програми, перейдіть в меню "Файл" і додайте відео, яке хочете стиснути.

Додати відео (Відео-Майстер)

2) Якщо вам потрібна тільки певна частина відео (тобто не всі, а тільки один момент) - то клікніть по інструменту "Обрізати / Обрізати відео" (поєднання Ctrl + S). До речі, відрізка зайвих частин відео - може істотно зменшити розмір файлу!

Тим, хто конвертує повністю відеоролик - цей крок слід пропустити.

обрізати відео

Обрізка в програмі виконується дуже просто: виділяєте початок і кінець тієї ділянки, яка вам потрібен, а після натискаєте на "Зберегти обрізку". Усе! Тепер "Відео-Майстер" буде конвертувати тільки зазначену ділянку!

Виділення області, збереження обрізки (кадри з фільму "Оз: Великий і Жахливий")

3) Далі потрібно вказати формат, в який буде стисло відео. Для перегляду на більшості ПК, відео-плеєрів - підійде AVI (DivX) / AVI (XviD). Втім, в програмі є й інші варіанти: MP4, MKV ...

Вибір формату - AVI (DIVX)

4) Тепер ключовий момент!

Натисніть на посилання настройки якості ролика (див. Стрілку 1 на скрині нижче) і пересуньте повзунки "Дозвіл" і "Якість" під потрібний вам розмір відео (він задається в МБ). Зверніть увагу, бажано дати невелику "зазор": наприклад, якщо вам потрібно відео в 200 МБ - поставте в програмі значення в 195-198 МБ.

Важливо! Чим менше розмір файлу ви задасте - тим менш якісним буде зображення при перегляді відео.

Підбираємо якість відео під потрібний розмір

5) Після залишилося тільки вибрати папку, куди буде збережено оброблене відео, і натиснути на кнопку "Конвертації" . Приклад см. На скрині нижче.

конвертуємо

6) Власне, на виході відео потрібного розміру. Зручно? Цілком!

Відео точь-в-точь під замовлений розмір ...

ВАРІАНТ 2

Є ще одна досить зручна програма (особливо для початківців) - Freemake Video Converter (посилання на офіц. Сайт). Хотів би відразу зазначити меню програми: воно виконано так, щоб користувач по кроках і без проблем міг самостійно у всьому розібратися. До того ж,  Freemake Video Converter підтримує російську мову на 100%!

Розгляну в ній виконання аналогічної обробки відео.

1) Спочатку натискаємо на вкладку "Відео" і додаємо потрібний ролик / фільм. Якщо вам потрібна тільки певна частина відео - клікніть по інструменту "Ножиці" .

Додавання відео, відрізка непотрібного

2) Далі "відріжте" все зайве за допомогою підрозділу "Вирізка" : там є кілька інструментів, які допоможуть видалити непотрібні частини.

За допомогою ножиць відрізаємо зайві шматки / Кадр з фільму "Оз: Великий і Жахливий".

3) Після, в нижній частині вікна програми вкажіть формат, в який ви хочете конвертувати відео. Найбільш поширений - AVI, саме його і рекомендую вибрати для перегляду відео на ПК (втім, його підтримують і більшість смартфонів).

Відправляємо в AVI

4) Тепер потрібно задати параметри конвертації:

  1. вибрати профіль (можна залишити за замовчуванням, який підбере сама програма);
  2. вказати папку для збереження відео;
  3. задати певний розмір (в моєму прикладі 100 МБ). Рекомендую ставити розмір трохи менше, ніж вам потрібен (скажімо, якщо ваше відео не повинно перевищувати 105 МБ - вказуйте 100 МБ).

Вибір формату та розміру підсумкового відео

Далі залишиться тільки дочекатися завершення конвертації ...

*

На сім поки все. Доповнення були б до речі ...

Успіхів!

?